Hjem OPSKRIFTER Ærte myntesuppe

Ærte myntesuppe

af Jens
Ærte myntesuppe -8791-4 | Have til Bord

I sidste uge, hvor det var rigtig varmt, blev vi spurgt om vi ville lave suppe til et aftenarrangement i Timotheus kirken i Valby. Den udfordring kunne vi ikke stå for, så vi sagde ja! Men hvilen suppe skulle vi vælge at lave til en varm sommeraften med et modent publikum?

Først tænkte vi på kold spansk tomatsuppe, dernæst på kold melonsuppe, men det modne publikum in mente fravalgt vi disse valg. Vi måtte gå efter lidt mere sikkert men stadig uden at det blev for traditionelt.

Valget fladt på en lun ærte myntesuppe! Ærter og mynte er perfekte makkere som giver smagen af sommer. 

Vi leverede 20 liter suppe – og det blev en success. Her er opskriften der passer til 4-6- personer!

Velbekomme!

Ærte myntesuppe | 110713  | Have til Bord

Vi måtte supplere med frosne ærter.


OPSKRIFT

Ærte myntesuppe -8791-4 | Have til Bord

Ærte myntesuppe

I sidste uge, hvor det var rigtig varmt, blev vi spurgt om vi ville… OPSKRIFTER Ærte myntesuppe European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 4 - 6 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

50 g smør
4 forårsløg – hakkede
450 g friske eller frosne ærter
6 dl grøntsagsbouillon
2 store kviste frisk mynte – tag bladene af kvisten
6 dl mælk
1 spsk brun farin
salt og friskkværnet peber

GARNERING ved servering

3 spsk ærter
friske mynte blade
lidt kaffefløde

INSTRUKTIONER

  1. Varm smørret i en stor gryde. Tilsæt de hakkede forårsløg og varm langsomt op ved svag varme indtil forårsløgene er bløde og ikke brune.
  2. Rør ærterne i gryden. Tilsæt bouillon og myntebladene og bring det i kog.
  3. Læg låg på og lad blandingen simre
    – 30 min hvis du bruger friske ærter
    – 15 min hvis du bruger frosne ærter.
  4. Tag tre spsk ærter fra til garneringen.
  5. Hæld suppen i en foodprocessor eller blender, tilsæt mælk og purer til suppen er jævn.
  6. Smag suppen til og tilsæt brun farin.
  7. Lad suppen køle af og stil den til yderligere let afkøling i køleskabet.
  8. Server suppen lun i skåle og garner med mynte og de ærter der blev taget fra. Hæld lidt kaffefløde i og rør det let ud i en hvirvel.

Related Articles