I sidste uge, hvor det var rigtig varmt, blev vi spurgt om vi ville lave suppe til et aftenarrangement i Timotheus kirken i Valby. Den udfordring kunne vi ikke stå for, så vi sagde ja! Men hvilen suppe skulle vi vælge at lave til en varm sommeraften med et modent publikum?
Først tænkte vi på kold spansk tomatsuppe, dernæst på kold melonsuppe, men det modne publikum in mente fravalgt vi disse valg. Vi måtte gå efter lidt mere sikkert men stadig uden at det blev for traditionelt.
Valget fladt på en lun ærte myntesuppe! Ærter og mynte er perfekte makkere som giver smagen af sommer.
Vi leverede 20 liter suppe – og det blev en success. Her er opskriften der passer til 4-6- personer!
Velbekomme!

Vi måtte supplere med frosne ærter.
OPSKRIFT
50 g smør GARNERING ved servering 3 spsk ærter
INGREDIENSER
4 forårsløg – hakkede
450 g friske eller frosne ærter
6 dl grøntsagsbouillon
2 store kviste frisk mynte – tag bladene af kvisten
6 dl mælk
1 spsk brun farin
salt og friskkværnet peber
friske mynte blade
lidt kaffeflødeINSTRUKTIONER
– 30 min hvis du bruger friske ærter
– 15 min hvis du bruger frosne ærter.