Sommer hos os er ensbetydende med masser italiensk mad på terrassen. På italiensk hedder denne ret ‘Pollo alla Cacciatore‘. Cacciatore betyder “jæger” på italiensk. I køkkenet refererer alla cacciatora til et måltid tilberedt i “jægerstil” med løg, urter, normalt tomater, ofte peberfrugt og nogle gange vin. I Italien tilberedes Cacciatore normalt med braiseret kylling eller kanin.
De braiserede kyllingeoverlår overhældes med stegte løg, peberfrugter og sorte oliven i en tomatsauce som herefter bages i en forvarmet ovn. Retten er super let at lave og smager af sødme og sommer.


Se opskriften nedenfor.


INGREDIENSER
- 4 - 6 kyllingeoverlår
- 6 fed hvidløg (fintsnittede)
- 4 dl rødvin
- 2 løg (snittede i små firkanter)
- 4 peberfrugter i forskellige farver (skåret i grove strimler)
- 1 glas sorte kalamata oliven (gerne uden sten)
- 2 dåser flåede tomater (hele)
- 1 tablet kyllinge fond
- 2 kviste frisk timian (tørret kan anvendes)
- 1 bundt frisk oregano finthakket (tørret kan anvendes) .
- 6 friske basilikumblade
- olivenolie
- salt og peber
INSTRUKTIONER
- Hæld godt med olivenolie på en pande og varm den op ved middelhøj varme.
- Svits halvdelen af hvidløgene kort og læg herefter kyllingestykkerne på panden med skindsiden ned. Brun stykkerne (ca. 3-4 min). Vend dem og gentag processen nu med skindsiden op.
- Skru ned for blusset til middelvarme og hæld rødvinen ud over kyllingestykkerne. Lad alkoholen fordampe og vend kyllingestykkerne i rødvinen. Lad dem simre i rødvinen og vend dem et par gange. Sluk for blusset efter 4-5 min og lad kyllingestykkerne hvile i rødvinen.
- Tag en stor gryde og varm lidt olivenolie op ved middelhøj varme.
- Svits løg og resten af hvidløgene til de bliver klare.
- Tilsæt de sorte oliven samt to kviste timian. Rør med jævne mellemrum.
- Efter 3-4 min tilsættes de strimlede peberfrugter. Steg videre i 4-5 min under jævlig omrøring.
- Tilsæt herefter det friskhakkede oregano og fordel det godt ved omrøring.
- Hæld de flåede tomater ud i en skål og mas de hele tomater ud mellem fingrene. Når tomatsovsen har en jævn konsistens hældes de ud i gryden med grøntsagerne.
- Riv basilikumbladene groft og tilsæt dem til retten sammen med kyllingefonden. Rør rundt, skru ned for varmen og lad retten simre under låg i ca 10 min.
- Varm ovnen op til 200 graders celcius (normal varme).
- Når saucen har simret i 10 min fordeles kyllingestykkerne med skidsiden op i et ovnfast fad. Hæld den resterede rødvin ud over.
- Hæld derefter tomatsaucen ud over kyllingestykkerne og bag retten i den forvarmede ovn i 60-70 min.
- Tag retten ud, pynt evt med lidt hakket oregano og server den straks.