Muffins hører absolut til blandt mine kage favoritter. Disse små kager, bagt i forme af papir, silikone eller metal, er bare så taknemmelige at lave. Rør en dej sammen og tilsæt, hvad du nu har af frugt, bær, nødder eller chokolade. Denne opskrift bruger jeg som grundopskrift til stort set alle typer af muffins, og de er altid en hit i min familie. Man skal sørge for at holde sig til, hvis man vil have mere end een!
I år bærer vores brombærhegn flere brombær end jeg nogensinde kan huske der har været noget år før. Vi plukker og vi plukker i disse dage og i pausen lavede jeg lige en gang brombær muffins med de friske brombær. Inden jeg fik set mig om, var de spist på stedet. Det er da et godt tegn.
–


INGREDIENSER
150 g friske brombær - skyllet i rindende vand
2 æg
150 g rørsukker
1 dl fløde
50 g smeltet smør
200 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
INSTRUKTIONER
- Pisk æg og sukker sammen så det bliver skummende og let.
- Tilsæt fløde, det smeltede smør og rør rundt.
- Bland mel og bagepulver og rør blandingen i ægge/flødemassen.
- Hæld de friske brombær i dejen og rør rundt indtil du har den bærstruktur du ønsker (ca. halvdelen af bærerne må gerne røres i stykker).
- Hæld dejen i smurte muffinforme - eller i papirforme i formen.
- Hver form fyldes kun 2/3, således at dejen kan hæve uden at løbe over.
- Sæt muffinformen på anden nederste rille i en forvarmet ovn på 200 grader og bag dine muffins i 18 min.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned.
- Sigt evt. lidt flormelis ud over inden servering.
NOTER
I stedet for flormelis kan du og lægge glasur ud på toppen af dine muffins eller lidt smeltet hvid chokolade.