Hjem OPSKRIFTERBagværk Brombærtærte med appelsincreme

Brombærtærte med appelsincreme

af Jens
Brombærtærte | © HaveTilBord 2022

Aldrig har vi haft så mange brombær, som vi har i år. Vores brombærhegn bugner af brombær. Udover over at bruge den til topping på vores morgenmad, har vi lavet flere kilo syltetøj (denne opskrift kommer senere). Brombær muffins er også et hit hvis vi lige skal have lidt til den søde tand om eftermiddagen. Her i weekenden fik vi den idé at vi ville lave en brombær tærte. Vi fandt en opskrift som vi tog udgangspunkt i, og så gik vi ellers i gang. Tærtenbunden blev dejlig sprød og anderledes, da den ikke indeholdt æg. Havregryn gjorde den mere sprød. Appelsincremen gav brombærrene et ekstra pift. Selvom vi kun var fire personer blev alt spist, og det plejer jo at være et godt tegn.

Opskrifts separator | Have til Bord
Recipe below in danish
Brombærtærte | © HaveTilBord 2022

Brombærtærte emd appelsincreme

Aldrig har vi haft så mange brombær, som vi har i år. Vores brombærhegn… Bagværk Brombær, Brombærtærte, Blackberries, Baking with Blackberries European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 6 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.5/5
( 2 voted )

INGREDIENSER

TÆRTEDEJ

100 g Hvedemel
1 dl Finvalsede havregryn
2 spsk Sukker
80g koldt smør
70 g Mørk chokolade (revet groft)

APPELSINCREME

1 Vaniljestang
3 Æggeblommer
3 spsk Sukker
2 spsk Majsstivelse
1.5 dl Mælk
1 dl friskpresset Appelsinsaft
1.5 dl piskefløde

PYNT

400 g friske Brombær
Revet appelsinskræl fra 1 appelsin.

INSTRUKTIONER

Tærtedej
  • Bland hvedemel, havregryn og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  • Saml dejen og tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens sider.
  • Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bag bunden midt i ovnen i 15 min ved 200 grader, fordel revne chokolade på den varme bund og lad den køle af.
Appelsincreme
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Rør æggeblommer, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og den tomme vaniljestang sammen i en tykbundet gryde. Kom mælk og appelsinsaft i.
  • Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning.
  • Pisk fløden til skum.
  • Når cremen er kølet af røres den igennem hvorefter flødeskummet vendes i.
  • Kom appelsincremen i tærtebunden, fordel brombærrene på toppen og pynt med revet appelsinskal.

Related Articles

Læg en kommentar