Aldrig har vi haft så mange brombær, som vi har i år. Vores brombærhegn bugner af brombær. Udover over at bruge den til topping på vores morgenmad, har vi lavet flere kilo syltetøj (denne opskrift kommer senere). Brombær muffins er også et hit hvis vi lige skal have lidt til den søde tand om eftermiddagen. Her i weekenden fik vi den idé at vi ville lave en brombær tærte. Vi fandt en opskrift som vi tog udgangspunkt i, og så gik vi ellers i gang. Tærtenbunden blev dejlig sprød og anderledes, da den ikke indeholdt æg. Havregryn gjorde den mere sprød. Appelsincremen gav brombærrene et ekstra pift. Selvom vi kun var fire personer blev alt spist, og det plejer jo at være et godt tegn.





INGREDIENSER
TÆRTEDEJ
100 g Hvedemel
1 dl Finvalsede havregryn
2 spsk Sukker
80g koldt smør
70 g Mørk chokolade (revet groft)
APPELSINCREME
1 Vaniljestang
3 Æggeblommer
3 spsk Sukker
2 spsk Majsstivelse
1.5 dl Mælk
1 dl friskpresset Appelsinsaft
1.5 dl piskefløde
PYNT
400 g friske Brombær
Revet appelsinskræl fra 1 appelsin.