Tærte kan bruge til mange ting, herunder til kaffebordet eller som dessert. Forleden dag lavede min datter brombærtærte. De friske brombær den dag fik hurtigt ben at gå på! Lagt oven på en sprød mørdejsbund fik man et frisk pust af syrlighed og sommer. Server et stykke tærte med cold creme fraiche eller en klat vaniljeis, så er successen hjemme. Vores tærte nåede kun lige bordet rundt!
–


INGREDIENSER
MØRDEJ:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
BROMBÆRTOPPING:
250 g brombær
95 g sukker
30 g mel
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
1 spsk citronsaft
Korn af 1/2 vaniljestang
PYNT
15 g mandelflager eller finthakkede mandler
TILBEHØR:
Creme Fraiche eller vaniljeis
INSTRUKTIONER
MØRDEJEN:
Bland mel, flormelis og salt i en skål og rør det godt sammen.
- Riv smørret på et rivejern og hæld det ud i melblandingen.
- Hæld en æggeblomme i dejen og saml hurtigt dejen til en kugle med hænderne.
- Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Tag det ene stykke bagepair af.
- Læg dejen med bagepapiret opad i et rundt tærtefad og beklæd både bunden og kanterne med mørdejen.
- Fjern det sidste stykke bagepapir og stil tærten på køl, imens brombærfyldet laves.
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
BROMBÆR TOPPING
- Kom alle ingredienserne i en skål og bland forsigtigt rundt, til det er godt blandet men uden at ødelægge brombærrenes struktur.
- Fordel brombærfyldet på tærtebunden. Drys mandelflagerne eler de hakkede mandler på, og bag tærten i ca. 35-40 minutter.
- Tag den ud af ovnen og lad den afkøle.
- Server den let lune tærte med creme fraiche eller vanijleis.