Hjem Julemad Brunede kartofler

Brunede kartofler

af Jens
Brunede kartofler | Have til Bord

Nogle føler sig fristede til at bruge færdigeskrællede og forkogte kartofler på glas når de skal lave brunede kartofler. Og selvfølgelig kan de sagtens bruges i en snæver vending. De slår dog ikke de friske små kartofler kogt i letsaltet vand som derefter pilles. Og vil du ikke bruge al din tid i køkkenet juleaften kan de sagtens klargøres dagen før.

Opskrifts separator | Have til Bord
Recipe in Danish
Brunede kartofler | Have til Bord

Brunede kartofler

Nogle føler sig fristede til at bruge færdigeskrællede og forkogte kartofler på glas når… Julemad Brunede kartofler, karameliserede kartofler, kartofler, tilbehør til julemiddagen European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 8
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

2 kg små kartofler
salt
300 g hvidt sukker
175 g smør

INSTRUKTIONER

  • Skyl kartoflerne, læg dem i en gryde dækket med vand og tilsæt salt.
  • Kog dem så de akkurat er kogte - ikke gennemkogte. Hæld vandet fra og pil dem hvorefter de sættes til afkøling (kan gøres dagen før).
  • Umiddelbart inden kartoflerne skal karamelliseres skylles de i koldt vand og sættes til afdrypning i en sigte.
  • Smelt sukkeret ved svag varme i en tykbundet pande - rør ikke i sukkeret under denne proces.
  • Når sukkeret er smeltet og gyldenbrunt, tilsættes smørret.
  • Lad blandingen simre, til den bliver lys karamel (det er her der ofte går galt for kokken hvis karamellen bliver mørk og branket).
  • Tilsæt kartoflerne, vend dem forsigtigt rundt i karamellen. 
  • Lad dem simre ved svag varme i 35-40 minutter, vend dem ofte, til alle kartoflerne er dækket af karamel på alle sider.
  • Tag dem af panden og servér dem varme.

Related Articles

Læg en kommentar