Hjem OPSKRIFTERHOVEDRET Butternut græskar med kikærter og palmekål

Butternut græskar med kikærter og palmekål

af Jens
Butternut græskar med kikærter og palmekål | Have til Bord

Det er snart Halloween – dvs. også græskar tid. Så hvorfor ikke starte denne sæson med en opskrift med butternut græskar. Vi har desværre ingen græskar i år, men forleden faldt jeg over nogle rigtig lækre butternut græskar i vores lokale supermarked. Butternut græskar er et vintergræskar og en klar udfordre til vores favorit græskar Hokkaido. Læs mere om Butternut græskar nedenfor.

Lidt om butternut græskar

Buttternut græskar | Have til Bord
Butternut Græskar kaldes også for Butternut Squash

Butternut-græskar – der ligner en stor jordnød – kaldes også for butternut-squash. Farven på skallen er let gullig eller beige. Kødet indeni er orange. Strukturen i kødet er ret fast, og tilberedt er smagen blød og rund med et strejf af nødder.

Skallen er ret hård og bliver sej, når du tilbereder den. Derfor er det bedst at fjerne skrællen inden du bruger den i din madlavning. Stil den på højkant og skær skrællen fri med en skarp kniv. Flæk den, og skrab så kernerne ud. 

Butternut græskar er en vidunderlig grøntsag som har mange anvendelsesmuligheder da den både kan koges, anvendes ved bagning eller man kan mose, dampe og stege den. Skær den f.eks. i tern på 1×1 cm. Så er den klar til en tur i ovnen eller i suppegryden. Gem evt. kernerne. Dem kan du riste på en pande og spise sammen med bagte tern – eller drysse over en dampende varm butternutsuppe. 

Butternut græskar har lang holdbarhed – helt op til 5-8 måneder – hvis bare den opbevares tørt og køligt.

Sådan brugte vi butternut græskaret i vores opskrift.

Butternut græskar og palmekål går godt dammen da palmekålen forlænger den nøddeagtige smag i græskarret. Dette blev udgangspunktet for vores stuvning. Herudover faldt valget på kikærter og tomater. På den måde ville vi få en flot farvepallet.

Vi valgte at ovnstege tomaterne samtidig med at vi langtidsstegte butternut ternene (2×2 cm) i en sauterpande sammen med timian løg og hvidløg.

Herefter tilsatte vi tomaterne til butternut ternene og tilført tillige afdryppede kikærter og bouillon. Retten fik lov til at simre i 30 min for at reduceres væden og forstærke smagen.

Retten var nu generelt ret blød, så til sidst tilsatte vi snittet palmekål som vi lod simre med de sidste to minutter for at give retten lidt bid!

Pyntet med frisk koriander samt høvlet parmesan var rette klar til servering.

En super lækker og mættende ret – som dog tager lidt tid at lave – men det betaler sig! Prøv selv!

PS vi tog lidt af stuvningen fra inden vi tilsatte palmekålen som vi blendede og servereede til vores barnebarn på 10 måneder. Det faldt i endog god jord og hun guffede det med stor vellyst og spiste alt sammen. Et ellers sjældent syn!


Opskrifts separator | Have til Bord
recipe in danish
Butternut græskar med kikærter og palmekål | Have til Bord

Butternut græskar med kikærter og palmekål

Det er snart Halloween – dvs. også græskar tid. Så hvorfor ikke starte denne… HOVEDRET butternut græsskar, butternut squash, hokkaido, butternut opskrift, butternut recipe, kikærter, palmekål, vegetarret, vegetar stuvning, sådan bruger du palmekål, oregano, timian, parmesan, tomater, cherrytomater. European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

500 g Butternut græskar

250 g Cherrytomater

200 g palmekål

2 ds kikærter i vand

2 løg

2 fed hvidløg

1 spsk timian

1 spsk oregano

3 laurbærblade

1 håndfuld frisk basilikum

1 håndfuld frisk koriander

1 liter grøntsagsbouillon

50 g parmesan

Olivenolie

Friskkværnet salt og peber

INSTRUKTIONER

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg tomaterne på et stykke bagepapir i et ovnfast fad. Dryp 2 spsk olivenolie ud over tomaterne og bag dem i 20 min eller til de er bløde. Tag dem ud og sæt dem til side.
  2. Når tomaterne er sat i ovnen varmes en stor sauterpande med to spsk olivenolie op ved lav varme. Tilsæt herefter græskar, løg, hvidløg og timian og lad dem stege i 15 indtil de begynder at blive bløde men ikke brunede.
  3. Herefter tilsættes tomater, kikærter, laurbærblade, oregano samt grøntsagbouillon. Skru op for varmen indtil retten koger og lad retten simre i 30-35 min indtil væden reduceres. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. 1 tsk brun farin (det hemmelige kokketrick).
  4. Tilsæt koriander og palmekål til retten og kog videre i 2-3 min eller indtil kålen falder sammen men stadig har bid.
  5. Tag sauterpanden af blusset og portionsanret på opvarmede dybe tallerkener. Pynt med friske korianderblade og høvlet parmesan. Server straks.

Related Articles

Læg en kommentar