Hjem OPSKRIFTERBagværk Cavallucci

Cavallucci

af Jens
Cavallucci | Have til Bord

De små Cavallucci kager – eller snarere kiks, stammer fra Siena regionen syd for Firenze. Disse små seje kiks, tilberedt med anis og nogle gange med nødder/mandler og kandiserede frugter serveres ofte op til, i og umiddelbart efter julen. Navnet oversættes omtrent til “små heste”. Oprindeligt blev de nemlig præget med billedet af en hest (på italiensk cavalli).

Historien

Cavallucci kan spores tilbage til ‘Jonas den storslåede’ (1449-1492). PÅ det tidspunkt blev de kaldt Biriquocoli. Mange hypoteser er forbundet med oprindelsen af navnet Cavallucci.

Ifølge den mest populære version af historien blev Cavallucci serveret til rejsende på hesteryg som en næringskilde til de lange ture. En anden spekulation er, at postarbejdere, der leverede post over lange afstande (typisk på hesteryg), spiste kagerne regelmæssigt som næring. Derudover mener andre, at disse – list slik-agtige kager/kiks – var den sædvanlige snack for tjenere, der arbejdede i hestestaldene hos rige italienske aristokrater i Siena, en by, der fik sin berømmelse for hestevæddeløb.

Om at bage Cavallucci

Cavallucci | Have til Bord

Skal man tro eksperter udi disse kager/kiks, kan de ‘kun’ fremstilles på den helt rigtige måde såfremt man bruger traditionel Toskansk Millefiori honning som siges at være essentiel ingrediens i dejen.

Vi har dog med held udskiftet den med blomster-/lynghonning. Dejen kan godt drille lidt hvis man følger ‘rigtige’ italiensk opskrifter der foreskriver at dejen skal hvile i køleskab i 30 min før brug. Herved risikerer man at dejen bliver hård som træ, hvorved man bliver nødt til at knuse den og tilføre lidt væde på ny før de kan formes. Det bliver dog ikke helt de samme kager/kiks på den måde!

Har du ikke anisfrø og kan du ikke få dem i dit lokale supermarked, så kan du købe dem i Natur Drogeriet på nettet. Her koster 75 g anisfrø 39,00 DKK (set den 5. okotober 2020)

Opskriften nedenfor er tillempet for at undgå ovenstående udfordringer. Så du kan roligt give dig i kast med at lave dine egne cavallucci kager efter vores anvisninger! God fornøjelse.

PS du må gerne skrive om dine resultater med Cavallucci og dele dem med os.


Opskrifts separator | Have til Bord
Recipe in Danish
Cavallucci | Have til Bord

Cavallucci kager/kiks

De små Cavallucci kager – eller snarere kiks, stammer fra Siena regionen syd for… Bagværk Cavallucci, Siene Horse Cookies, Italienske anis kager, Italienske kager, Italienske kiks, Italienske jule kager, Italienske julekiks, Italiensk Cavalucci European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 30
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

100 g vand
300 g sukker
2 spsk flydende honning (blomster- eller lynghonning)
300 g hvedemel
15 g anisfrø
1,5 tsk. bagepulver
Flormelis til 'pynt'

INSTRUKTIONER

  • Tænd ovnen på 170 graders Celcius, normal varme (ikke varmluft).
  • Bland hvedemel, anisfrø, og bagepulver i en middelstor skål.
  • Kog vand, sukker og honning sammen i en rummelig gryde. Det skal have varme, lige indtil det begynder at blive til karamel. Det vil sige, at når det klistrer og hænger ved skeen når du løfter den op af sukkermassen. Tag gryden af blusset og rør melblandingen i sukkermassen. Det bliver en stiv hård dej.
  • Lad dejen køle let af og bred den ud på et melet køkkenbord.
  • Skær dejen i skiver og rul den til kugler. Rul dem i flormelis.
  • Læg kagerne på en bageplade på bagepapir og tryk dem let ned.
  • Bag kagerne ved 170 grader i cirka 20 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en rist
  • De kan holde sig i op til seks uger, hvis du har en lufttæt beholder. Jeg har med held haft dem i en kagedåse i op til 4 uger.

NOTER

En anden variant: her kan du til ovenstående envidere tilsætte :
100 g kandiserede frugter,
10 g kanel
150 g valnødder

Related Articles

Læg en kommentar