Hjem OPSKRIFTER Cremet blomkålssuppe tilberedt på under en halv time.

Cremet blomkålssuppe tilberedt på under en halv time.

af Jens
Cremet blomkålssuppe | © EBBESEN photography 2024

Lige nu kan man finde lækre blomkål i butikkerne. Som barn ekslede jeg legerede supper herunder blomkålssuppe. Suppen kan tilberedes på under en halv time og kan sagtens udgøre hovedretten i en travl hverdag.

Blomkålssuppe har rødder langt tilbage i den europæisk madkultur. Blomkålssuppe er kendt for at være en lækker og nærende suppe som kan serveres til hverdag som til fest. Traditionelt set er det svært at fastslå blomkålsuppens præcise historie, da opskrifter og retter udvikler sig over tid og ofte varierer regionalt. Blomkålssuppe er dog blevet populær i mange lande som en del af det varierede udvalg af suppeopskrifter.

Det siges at blomkålssuppe er en god kilde til fibre, vitamin C, K, B-vitaminer og mineraler som kalium. Den er lav i kalorier og siges at støtte fordøjelsen samt give en følelse af mæthed. 

Lav dine egne croutoner som tilbehør til blomkålssuppe.

Opskrifts separator | Have til Bord
Recipe below in danish
Cremet blomkålssuppe | © EBBESEN photography 2024

Cremet blomkålssuppe tilberedt på under en halv time.

Lige nu kan man finde lækre blomkål i butikkerne. Som barn ekslede jeg legerede… OPSKRIFTER blomkål, blomkålssuppe, suppe, cremet suppe, cremet blomkålssuppe, croutoner European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 4 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

  • 1 blomkål renset og skåret i grove klumper (brug også blad og stilk)
  • 8 dl kraftig grøntssags bouillon
  • 2,5 dl piskefløde
  • friskkværnet salt og peber efter behov

PYNT

INSTRUKTIONER

  1. Kom det grovhakkede blomkål og bouillon i en gryde og bring blandingen i kog.
  2. Kog den ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. - eller til blomkålen er godt mør.
  3. Blend suppen glat og tilsæt fløde og salt. Smag til.
  4. Bring atter suppen i kog og lad den koge ved jævn varme i ca. 1 min.
  5. Fordel suppen i 4 skåle. Pynt med persille, olie, salt og peber.
  6. Server straks med brød eller croutoner til.

Related Articles

Læg en kommentar