Selvom vi ikke rigtig har haft eftersårsrusk og -regn som vi plejer, kan en god portion varm suppe efter f.eks. en gåtur i skoven eller langs stranden være en rigtig god idé. I supermarkederne vrimler det med græskar for tiden, så det må være nærliggende at komme med en opskrift på en god efterårsuppe lavet på netop græskar. Jeg valgte at lave den med Hokkaido græskar, men du kan også bruge Butternut– eller almindelig græskar.
Selvom jeg elsker suppe, så har jeg det tilbageværende problem, at jeg hurtig bliver sulten igen kort tid efter indtaget af suppen. Derfor vil jeg denne gang tilsætte linser til suppen for simpelthen at øge mæthedgraden. Og jeg kan allerede nu afsløre, at de røde linser, som jeg valgte at tilsætte, havde den ønskede effekt. I alt fald blev jeg ikke umiddelbart sulten igen efter at have indtaget denne suppe.

Havde jeg lavet suppen til mig selv, ville jeg nok også have tilsat lidt chili eller sambal olék for at give suppen lidt mere kant. Men min hustru kan desværre ikke lide chili, så jeg tilførte min egenportion godt med chiliflager! Om du vil have chili i din suppe er op til dig, men for en god ordens skyld har jeg medtaget chili i opskriften.




INGREDIENSER
1 stk hokkaido- eller butternut græskar - skåret i 2x2 cm tern
2 løg - pillet og hakket groft
4 fed hvidløg pillet og skåret i tynde skiver
1/2 stk rød chili el. 1 tsk Sambal Olék (kan udelades)
2-4 cm ingefær - skrællet og hakket groft
1,5 dl fløde
2 dl røde linser - skylles i en sigte
vand, så det dækker græskarstykkerne
4 tern grøntsagsbouillon
2 tsk gurkemeje
1/2 tsk spidskommen
Friskkværnet salt og peber
50 g græskarkerner til pynt - ristes på en tør pande mens suppen simrer.
INSTRUKTIONER
- Svits løg, hvidløg, chili, ingefær og gurkemeje et par minutter over middel varme, må ikke tage farve. Tilsæt derefter græskarstykkerne og lad dem stege med i 2-5 min mens du jævnligt rører rundt .
- Tilsæt de røde linser, bouillon tern (smuldres) og hæld vand over, så det dækker græskaret og lidt til.
- Bring suppen til kogepunktet og lad den derefter simre under låg ved lav/middel varme ca. 30-35 min, indtil græskaret er så mørt, at det kan blendes. Husk at riste græskarkernerne på en tør pande.
- Tag suppen af varmen og blend den med en stavblender. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
- Tilsæt herefter fløde og kog op igen. Smag til med salt og peber.
- Server suppen med skyr eller cremefraiche og ristede græskarkerner. Hvis du ønsker lidt mere mæthed, kan du spise et stykke brød til.
Tallerkenen på billedet er fra Villeroy & Boch - serien hedder New Wave