Hjem HAVENDRIVHUSET Drivhuset rengøres

Drivhuset rengøres

af Jens
Drivhuset klargøres - Have til Bord

Nu da temperaturen er nået op over 10 graders varme, er det tid til at klargøre drivhuset. Efter vinteren ser det lidt sølle ud. Forårsrengøringen er vigtig for at undgå sygdomme, når først planterne sættes ind. Det, der er dejligt ved et drivhus, er, at det kan set forfærdeligt ud, og få timer senere er det bare klar til at blive taget i brug.

Rengøringen består i al sin enkelthed i, at tømme drivhuset for alt og derefter højtryksspule det, ude såvel som inde så al belægning forsvinder.

Skærmbillede 2020 08 05 kl. 22.28.47 1

Skyggegardinerne dyppes i en gang sæbespåner og skylles efterfølgende med en vandslage, mens de hænger på tørresnoren i haven. Kapilærkasserne får også en omgang, dog mere forsigtigt, da de er lavet af flamingo og derfor ikke tåler fuld hammer fra højtryksrenseren. Og efter et par timer er drivhuset klar.

Glassene for en 'overhaling' med højtryksrenseren
Glassene for en ‘overhaling’ med højtryksrenseren.
Skærmbillede 2020 08 05 kl. 22.25.46
Oven på den milde vinter har vinen allerede startet med at sætte skud, derfor måtte jeg i år være ekstra forsigtig med højtryksrenseren.

Men inden vi sætter planterne ind går der lige 14 dage mere. Vi skal lige have lidt flere varmegrader i luften, og så mangler jeg også at udskifte et glas i taget, der blæste ud i en af vinterens storme.

Skærmbillede 2020 08 05 kl. 22.27.27
Så er drivhuset klar til at modtage planterne.

Related Articles

Læg en kommentar