Hjem OPSKRIFTERITALIENSKE OPSKRIFTER Focaccia – italienske brødklassikere

Focaccia – italienske brødklassikere

af Jens
Focaccia | Have til Bord

Mens vi venter på aftenmaden på terrassen om sommeren, er der ikke noget bedre, end at få et friskbagt focaccia sammen med lidt olivenolie og et glas rødvin.

Den italienske brødklassiker focaccia kan laves og nydes på rigtig mange måder. I princippet går focaccia til alt man ellers spiser brød til.

Den vi bedst selv kan li’ er varianten med sorte oliven – uden sten – med frisk rosmarin hentet i urtehave samt SIKANI salt fra Sicilien. Focaccia er hurtig og nemt at lave. Jo flere gange man laver det, jo bedre bliver det.


OPSKRIFT

Focaccia | Have til Bord

Focaccia

Mens vi venter på aftenmaden på terrassen om sommeren, er der ikke noget bedre, end… ITALIENSKE OPSKRIFTER focaccia, italiensk brødklassiker, rosmarin, sorte oliven Italien UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 4-6 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

300 g italiensk hvedemel
9 spsk god olivenolie
175 ml. vand
10 g gær
frisk rosmarin
flagesalt

INSTRUKTIONER

  1. Skyl og pil rosmarin stokken og hak bladene groft. Hæld dem i en lille skål sammen med 6 spsk olivenolie og sæt den til side til senere.
  2. Bland mel, gær og den resterende olivenolie sammen med 1 tsk flagesalt i en skål. Til vandet lidt efter lidt under stadig omrøring indtil du har en klæbrig dej.
  3. Drys lidt mel på køkkenbordet, hæld dejen ud og ælt den godt i 6-8 min. indtil den bliver glat og elastisk.
  4. Hæld dejen tilbage i en let olieret skål og dæk den til med et viskestykke og lad den hæve til den er dobbelt så stor.
  5. Ælt dejen kort og hæld den ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Form et rundt brød ca 2 cm. tykt. Dæk det til med et viskestykke og lad hæve igen i ca. 30 min. indtil det puster sig op igen.
  6. Men dejen hæver tændes ovnen på 220 grader.
  7. Inden dejen stilles i ovnen stikkes der små huller i overfladen. Læg sorte oliven i hulerne og dryp rosmarin/olivenolieblandingen ude over dejen. Drys til sidst med lidt flagesalt.
  8. Bag brødet i ovnen i 20 min til det er gyldent.
  9. Tag brødet ud af ovnen og dæk det løst med lidt staniol (det skaber lidt damp som er med til at holde skorpen blød) og lad det køle af.
  10. Inden servering kan man evt. dryppe lidt olivenolie ud over brødet.

Related Articles

Læg en kommentar