Hjem OPSKRIFTERGrill Grill stegt kylling og mad til flere dage

Grill stegt kylling og mad til flere dage

af Jens
Grill stegt kylling | havetilbord.dk | © EBBESEN photography 2023

Næste gang du inviterer gæster til sommerterrassen, så prøv at servere grill stegt kylling. Stegt kylling – hvad end den er grydestegt eller på grillen – med nyopgravede kartofler, brun sovs og hjemmelavet agurkesalat en en af vores absolutte favoritter når vi har gæster om sommeren.

Grill stegt kylling og mad til flere dage

Det geniale ved at servere grill stegt kylling for dine gæster er, at du har mad til flere dage bagefter. Efter børnene er flyttet hjemmefra og vi kun er to tilbage, har vi således mad til op til fire dage efter at vi har haft gæster til grill kylling.

Piller du kyllingeskrogene og -benene for kød sammen med det eventuelle kød der bliver tilovers, f.eks. over- og underlår samt vinger, har du kyllingfyld til tarteletter til en eller to dage. Når du så står tilbage med alle benene lægger du dem i en gryde, piller to løg samt skærer et par gulerødder i små stykker og lægger dem i gryden sammen med kyllingebenene. Til sidst tilsætter du et par laurbærblade, dækker benene med vand og lader indholdet simre i 3 timer. Så får du den lækreste base til en hønsekødsuppe. Og vupti, så har du mad til to dage mere! Det kan man da kalde operation undgå madspild!

Der er sådan set ikke noget hokus pokus i dette, da var blot sådan vores bedsteforældre fik maden til at række længere.

Se vore opskrifter på tarteletter med høns i asparges og hønsekødsuppe fra bunden.

Kylling på grillen

Og grillstegt hel kylling behøver ikke at blive tør i kødet. Her er et godt tip! Tag en dåseøl eller en dåsecola og lad halvdelen af væsken blive tilbage i dåsen, eller fyld en tom dåse halvt op med vand. Sæt kyllingen ovenpå dåsen og placer den ‘siddende’ i grillen mens du steger den. Jeg giver mine kyllinger ca 1 time ved 200 grader. Jeg bruger enten min weber gasgrill eller min weber kuglegrill, hvor jeg har mulighed for at regulere temperaturen. Når jeg anvender denne metode, bliver mine kyllinger, uanset om jeg grille 1 eller 3 kyllinger på een gang, aldrig tørre.

grillstegt kylling | havetilbord.dk | © EBBESEN photography 2023

Der er flere grunde til at jeg godt kan lide at gille min kylling/ mine kyllinger:

Smagstilførsel: Grillning giver kyllingen en røget, brændt smag, som er svær at genskabe med andre tilberedningsmetoder.

Mør tekstur: Langsom tilberedning på grillen kan resultere i saftig, mør kylling med sprødt skind.

Alsidighed: Man kan eksperimentere med forskellige marinader, rubs og saucer for at skabe en bred vifte af smagsprofiler.

Social oplevelse: Grillning er hyggeligt, man kan være sammen med gæsterne mens maden tilberedes og det bringer folk sammen på en helt specielt måde. Det er således en god måde at socialisere på, mens man tilbereder og senere nyder maden under spisningen..

Minimal oprydning: Madlavning på grillen kan være relativt ‘rodfrit’ med færre gryder og pander, der skal rengøres, sammenlignet med indendørs madlavningsmetoder.

Og har du f.eks. et eller to mobile induktionsplader, jeg så kan selv kartoflerne koges og sovsen varmes mens du sidder på terrassen. Jeg så lige i IKEA forleden, at de har nogle billige mobile induktionsplader.

Tilbehøret

Tilbehøret er vigtigt, og her er det sovsen der spiller en hovedrolle. En opbagt brun sovs med den helt rigtige smag gør underværker og her behøver du blot en kraftig kyllingefond. Du behøver ikke at lave den fra bunden, du kan købe færdig fond eller anvende bouillonterninger, hønsebouillon naturligvis. Sovsen kan laves på forhånd så den bare skal varmes op inden maden er helt klar. Se hvordan du tilbereder den perfekte brune sovs.

Agurkesalaten kan du gør klar i forvejen. Snit agurkeskiverne fint og læg dem i eddikelage et par timer før gæster kommer. Er dine gæster ikke til agurkesalat så prøv med Tzatziki. Du kan sagtens servere begge på samme tid.

Kartoflerne kan du som sagt koge på terassen sammen med at kyllingerne grilles.

Tilbehør til grill kylling | havetilbord.dk | © EBBESEN photography 2023
Brun sovs | havetilbord.dk | © EBBESEN photography 2023

Sværere er det ikke og du kan få tid til at nyde samværet med dine gæster mens du laver mad.


Opskrifts separator | Have til Bord
Recipe below in danish

Grill stegt kylling | havetilbord.dk | © EBBESEN photography 2023
Næste gang du inviterer gæster til sommerterrassen, så prøv at servere grill stegt kylling.… Grill grill, grill kylling, grillstegt kylling, grill stegt kylling, kylling, kylling på grillen, stegt kylling European UDSKRIV DENNE
Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

  • 1 hel kylling pr 2 personer
  • 1 dåse fyldt halvt med væske (øl, cola eller vand)

INSTRUKTIONER

  1. Skyl kyllingen og fjern evt. indvolde.
  2. Sæt kyllingen på den halvfyldte dåse
  3. Varme grillen til 200 grader ved inddirekte varme
  4. Når grillen er klar sættes kyllingerne ind i grillen og låget lukkes.
  5. Stegt dem i en time (inddirekte varme ved ca. 200 grader)
  6. Når de er færdige tage de ud. Lad dem hvile i 5 min før de deles.
  7. Del kyllingen i hhv bryststykker, over- og under lår samt vinger.
  8. Læg stykkerne på et serveringsfad.

PS du kan også nøjes med at dele kyllingerne i halve stykker som så serveres portionsanrettet.

Related Articles

Læg en kommentar