Grønlangkål hører julen til og er en fast del af julefrokostbordet i vores familie og sådan har det været i generationer. Denne grønlangkål er nem at lave, er så enkel som den kan blive og så har en god smag. Hjemmelavet grønlangkål passer godt til brunede kartofler, til en god juleskinke og til medisterpølse.


INGREDIENSER
25 g smør
2,5 spsk hvedemel
1/4 l piskefløde
450 g frossen hakket grønkål
1-2 tsk sukker
Friskkværnet salt og peber
INSTRUKTIONER
- Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring i ca. 2 min.
- Hæld fløde i og bring blandingen i kog.
- Vrid grønkålen godt for væske og vend den i sammen med sukker, salt og peber.
- Kog grønlangkålen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til og server.