Hjem HAVEN Gøremål i haven i august

Gøremål i haven i august

af Jens
Haven primo August -9071-2 | Have til Bord

Det er varmt i år og der er masser at lave i haven. Grundet varmen er det vigtigt at sørge for at vande dine planter, krukker køkkenhave m.m. Søg for at gøre det tidligt om morgenen eller om aftenen, aldrig midt på dagen hvor det er varmest, så risikerer du at skade planterne.

Har du en græsplænerobot, så sæt den på pause, nu mens græsset gulner. Det gror alligevel ikke i denne varme. Husk også at lufte godt ud i drivhuset nu her mens det er varmt.

I august er der som sagt mange gøremål, her er nogle af dem.


HAVEN

BESKÆRING AF TRÆER OG BUSKE

Tjek birk, valnød eller ahorn og skær grene der er beskadiget, visnede eller angrebet af sygdom væk. Er der grene der vokser på tværs af andre grene så tag dem med også. For gnider grenene mod hinanden kommer der nemlig sår i barken, og det så er her træet er ekstra eksponeret for sygdomme. Herud over kan du foretage kosmetiske beskæring f.eks. hvis træet skygger for meget, eller såfremt du ønsker træet skal have en bestemt form.
Har du kirsebær– og/eller blommetræer kan du, når plukket bærerne, udtynde eller beskære disse træer også. Sluttelig er det også en god idé at klippe gamle grene på ribs, solbær, hindbær og stikkelsbær af helt nede ved jorden. PÅ den måde giver planten flere bær næste år.

HÆKKLIPNING

Lige nu er det også optimalt at klippe hækken igen, for så kan den nå at danne nye skud der kan nå at hærde inden det bliver vinter og frostvejr. Huske at hvis du klippe hækken flere gange om året får du en tættere hæk.

NY GRÆSPLÆNE ELLER STEDSEGRØNNE PLANTER

Har du brug for at anlægge en ny græsplæne så er det mest optimalt nu, hvor jorden er gennemvarm. Frøene spirer og danner rødder lige nu. Det samme gælder hvis du har behov for at plante stedsegrønne planter.


KØKKENHAVEN

JORDBÆR

Det er tidspunktet at klippe udløbere eller stiklinger og plante dem ud. De nye skud når nemlig at sætte rødder inden vinter og du får kraftigere planter.

URTEHAVEN

Du kan forsat så salat, spinat, bladbede, ja sågar gulerødder. Så har du friske grøntsager langt ind i oktober.

Related Articles