Når det er varmt, som det er lige for tiden, er der ikke noget bedre end gang koldskål. Koldskål kan spise morgen, middag og aften. Det hænder at butikkerne løber tør for koldskål, og hvad gør man så? Jo man laver den selv. Og har du een gang gjort det, ja – så er der stor sandsynlighed for at du gør det igen. Her i huset laver vi altid selv koldskål. Det er pærenemt og så kan du tilpasse smagen lige efter dit behov. Husk at du også kan komme blendede bær i f.eks. jordbær.
OPSKRIFT

INGREDIENSER
1/2 l kærnemælk
1/2 l tykmælk
1 vaniljestand flækket og kornene skrabet af - alternativt 1 spsk vaniljesukker
2 æg
2 spsk sukker
1/2 citron - saften
kammerjunkere eller rugfras ved servering
INSTRUKTIONER
- Hæld to æg ud i en skål, tilsæt sukker og vaniljekornene/-sukker. Pisk til du får en lys gul masse.
- Tilsæt kærnemælk og tykmælk og pisk det hele godt sammen.
- Tilsæt citronsaften og rør rundt.
- Smag til, og tilsæt evt. mere sukker og eller citron afhængig af hvor sød/syrlig du vil ha' den.
- Anret den i små skåle og server kammerjunkere eller rugfras til.