Hjem HAVENKØKKENHAVEN Hokkaido græskar – sådan anvender du det!

Hokkaido græskar – sådan anvender du det!

af Jens
Hokkaido græskar | Have til Bord

Hokkaido lyder japansk – og det er faktisk navnet på en japansk ø. Men Hokkaido er også navnet på et lille japansk græskar. Med sin smukke rød-orange farve ligner det umiddelbart en lillebror eller -søster til det almindelige store orange græskar, som vi kender fra Halloween. Men her holder ligheden også op. Ud over størrelsen til forskel, er Hokkaido græskaret ikke nær så saftigt i kødet som det almindelige græskar. Herudover skal du være opmærksom på at Hokkaido også findes i en grøn-sort variant. Denne variant er dog mere sjælden i Danmark

Dyrkning

Hokkaido kan dyrkes i de fleste lande og i Danmark er sæsonen typisk fra august til oktober. Det gør den til en dejlig sensommer og efterårsspise. Hvis man – når man har høstet sine Hokkaido græskar – opbevarer dem tørt og koldt, kan de holde sig i op til 8 uger og måske lidt mer.

En sand vitaminbombe

Nogle mennesker kalder Hokkaido for den forvoksede vitaminpille og så er den kalorielet: ca. 24 kalorier pr 100gram!! Så spis bare løs og husk den når du går på slankekur i januar.

Hokkaido er speciel rig på beta-caroten (A-vitamin), der virker kraftigt antioxidant og er med til at forebygge forkalkning i øjet og aldring af huden. Kalk og magnesium styrker knoglerne, og stoffet beta-sitosterol virker kolesterolregulerende. Herudover indeholder den efter sigende særligt meget af B-vitaminet folat, som særligt er godt for gravide. Sidst men ikke mindst er Hokkaido græskar også fyldt med C-vitamin. Så ja, – det er en forstørret vitaminpille.

Sådan kan Hokkaido anvendes

Der er mange anvendelsesmuligheder for Hokkaido græskar (se nedenfor). Inden du går i gang med at anvende Hokkaido skyller du skrællen godt, flækker den på midten og fjerner midten som er fuld med kerner med en ske. Så er den klar til at kunne blive tilberedt:

  • du kan spise Hokkaido rå, som et almindeligt græskar
  • du kan stege og koge suppe af Hokkaido
  • du kan bruge Hokkaido i kager og brød, og
  • du kan skære Hokkaido græskarret i skiver og sylte dem

HUSK at du kan sagtens også spise skrællen på en Hokkaido, da den bliver mør under varmetilberedning.

Opskrifter med Hokkaido græskar

Cremet Hokkaido suppe med røde linser og ingefær | Have til Bord
Cremet Hokkaido suppe med røde linser og ingefær

Related Articles

Læg en kommentar