Skinke hører absolut julen til og kombinationen af skinke og sennep er skøn – server den med hvidkålssalat eller stuvet grønkål (grønlangkål) og brunede kartofler, så kan du kun få ros!
Se hvordan du laver grønlangkål her
Se hvordan du laver de perfekte brunede kartofler her


INGREDIENSER
2 kg skinke
1 dl sennep
1.5 spsk sukker
2 æggeblommer
4,5 spsk rasp
INSTRUKTIONER
SKINKEN
- Forvarm ovnen på 125 graders Celsius ved normal varme.
- Læg skinken, stadig i nettet, med sværen op i et ovnfast fad. Stik et termometer midt i skinkens tykkeste del. Steg skinken nederst i ovnen. Tag stegen ud når centrumstemperaturen er 70° - så er den saftigst og bedst. Lad den køle af og fjern nettet og sværen.
SENNEPSGRATINERINGEN
- Forvarm ovnen på 200 graders Celsius ved normal varme.
- Læg den afkølede skinke i et ovnfast fad. Bland sennep, sukker og æggeblomme. Pensl blandingen på skinken. Strø lidt rasp over. Stil skinken i ovnen til den har fået en fin farve. Kom evt. lidt sky fra skinken over gratineringen er par gange, så bliver den ekstra sprød.