Færdigblandede brødblandinger som f.eks. Amo’s koldhævede brunch boller kan være gode i en snæver vending. Men faktisk kan man med få tiltag gøre dem endnu bedre. Eksempelvis ved at tilføje chiafrø og revet gulerod som vi har gjort her. Det gør at bollerne holder fugten længere og derved kan bruges flere dage frem end ellers.
Husk dog, at når du tilsætter chiafrø, skal du tilføje samme mængde vand som chia frø. 1 dl chiafrø = 1 dl ekstra vand!

Vi har ved andre lejligheder tilsat f.eks. grovhakkede valnøddekerner til blandingen. Faktisk er det kun din egen fantasi der sætter græserne for, hvad du kan tilføje for at få dine egne ‘signatur’ boller.


INGREDIENSER
1 pk færdig brunch bolle blanding fra Amo
25 g gær
5,75 dl kold vand
2 dl chiafrø
2 dl ekstra vand
2 gulerødder - revet fint
INSTRUKTIONER
Aftenen før
- Rør gæren ud i det kolde vand i en passende skål (dejen hæver ikke meget) . Tilsæt melblandingen samt de øvrige ingredienser og ælt dejen med en håndmixer i 5 min.
- Kom folie over skålen og sæt den i køleskabet natten over
Næste dag
- Tænd ovnen på 220 grader celcius.
- Tag dejen ud af køleskabet. Brug to skeer til at sætte dejen på en bageplade med bagepapir. Der bliver ca. 16 boller
- Bag bollerne i den forvarmede ovn i ca. 20 min.
- Tag dem ud af ovnen og lade dem køle på en rist og server dem lune.