Hjem OPSKRIFTERHOVEDRET Kylling parmigiana

Kylling parmigiana

af Jens
Kylling parmigiana | havetilbord.dl | ©EBBESEN photography 2023

Kylling parmigiana, også kendt som Chicken Parmigiana eller på italiensk Pollo alla Parmigiana, som stammer fra Italien er blevet populær i mange andre dele af verden, især i USA. Den er inspireret af det italienske køkken og har fået et twist for at imødekomme smagspræferencerne i andre lande.

Kylling parmigiana består traditionelt af skiver af kyllingbryst, der er paneret og stegt sprødt. Derefter lægges de panerede kyllingeskiver i et lag af tomatsauce og revet ost, som ofte er mozzarella. Retten bages derefter i ovnen, indtil osten er smeltet og let gyldenbrun.

> Gå direkte til opskriften

Den populære serveringsmetode indebærer ofte at servere kylling parmigiana med spaghetti eller andre pastatyper, hvilket gør det til et komplet måltid. Nogle gange kan der også være ekstra krydderier eller krydderurter tilføjet i retten for at give ekstra smag.

Denne ret er blevet populær af flere årsager. For det første er den kombinationen af sprød panering, saftigt kyllingekød, smagfuld tomatsauce og osten simpelthen velsmagende og tiltalende for mange mennesker. Den harmoniske kombination af disse elementer skaber en afbalanceret smagsoplevelse.

Derudover er kylling parmigiana også en relativt simpel ret at tilberede, hvilket gør den velegnet til både hjemme- og restaurantkøkkener. Ingredienserne er generelt nemme at finde, og processen med at panere og stege kyllingen samt lave tomatsaucen er ikke særlig kompliceret.

Endelig har retten også haft succes med at tilpasse sig forskellige smagspræferencer og kulturelle kontekster. Den traditionelle italienske opskrift er blevet tilpasset og modificeret i forskellige lande for at passe til lokale præferencer og tilgængelige ingredienser. Dette har gjort kylling parmigiana til en alsidig ret, der nydes overalt.

Parmigiana

Begrebet parmigiana stammer fra det italienske køkken og refererer typisk til en ret, hvor madvarer er lagt i lag, ofte med tomatsovs og ost, og derefter bages eller gratineres. Den mest kendte variant er Melanzane alla Parmigiana, som er lavet med skiver af aubergine, tomatsovs og mozzarellaost.

Når en ret indeholder ordet parmigiana, betyder det normalt, at den er lavet efter denne lagdelte tilberedningsmetode med tomatsovs og ost. Parmigiana-metoden kan også anvendes på andre madvarer som fx kylling, kalvekød eller squash, hvor de ligeledes lagdelt og gratineres i ovnen. Det er en lækker og populær måde at tilberede mad på, der giver en dejlig smag og konsistens til retterne.

Kylling parmigiana

Sammenfattende stammer kylling parmigiana fra Italien, men er blevet populær på grund af sin lækre smag, enkelhed i tilberedningen og evnen til at tilpasse sig forskellige køkkener og kulturer.

Denne ret er absolut en af mine favoritretter. Det er der flere årsager til. For det første er den nem at tilberede og for det andet smager den vildt godt. Og så er vi tilbage ved saucen, for jo bedre du er til at lave smagsfuld tomatsauce, jo bedre bliver retten.

God fornøjelse – Non c’è di che


Opskrifts separator | Have til Bord
Recipe below in danish

Kylling parmigiana | havetilbord.dl | ©EBBESEN photography 2023

Kylling parmigiana

Kylling parmigiana stammer fra Italien, men er blevet populær på grund af sin lækre smag, enkelhed i tilberedningen og evnen til at tilpasse sig forskellige køkkener og kulturer HOVEDRET Kylling parmigiana European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 4 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

 • 4 kyllingebryster, krydret med salt og sort peber
 • 2 hele fed hvidløg
 • 2 fed hvidløg, halveret
 • 2 æg med salt og sort peber efter smag, rørt sammen
 • 7-7,5 dl tomatsauce/-puré
 • 60 g revet Parmigiano-ost
 • 2 bøffel mozzarella, skåret i skiver
 • 1 tallerken rasp blandet med en knivspids salt og sort peber til panering af kyllingen.
 • 1 tallerken med mel blandet med en knivspids salt og sort peber til panering af kyllingen.
 • olivenolie
 • persille eller basilikum, hakket, til topping

INSTRUKTIONER

 1. Forvarm ovnen til 200°C.
 2. Tilsæt et par spiseskefulde olivenolie og de to hvidløgsfed på en stegepande ved middel varme.
 3. Mens hvidløget og olien varmes op, vendes hver side af det krydrede kyllingebryst i mel, dyppes derefter i rørægsblandingen og afsluttes med, at hver side vendes i rasp. Når olien bobler omkring hvidløget, kommes kyllingen på panden og steges i ca. 5 minutter, eller indtil den er gyldenbrun.
 4. Mens kyllingen steger, varmer du tomatsaucen op. Kog tomatsaucen, som du foretrækker det. Hvis du bruger tomatsauce fra dåse, kan du tilføje lidt smag til den ved først at sautere hvidløg og løg i olivenolie og derefter tilsætte det til tomatsaucen.
 5. Vend kyllingen på den anden side, og steg den i yderligere ca. 5 minutter, eller indtil den er gyldenbrun.
 6. Når kyllingen er færdigstegt, dækker du bunden af et ildfast fad med tomatsauce og placerer derefter hvert kyllingebryst oven på saucen.Kom lidt tomatsauce oven på hvert kyllingebryst, og sæt det i ovnen i 10 minutter.
 7. Tag den ud af ovnen, og drys lidt parmigianoost over kyllingen, og læg to skiver mozzarellaost på hvert kyllingebryst.Sæt tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter.
 8. Mens kyllingen bages, kan du begynde at tilberede dit foretrukne tilbehør, f.eks. pasta. Pastaen kan så serveres med tomatsaucen på toppen og drysses med lidt parmigiano-ost.
 9. Tag kylling parmigiana ud af ovnen, og servér.
 10. Top med lidt persille eller basilikum, og nyd det!

Related Articles

Læg en kommentar