Julemuffins har – i julemåneden – erstattet vores blåbærmuffins, som ellers er et stort hit i vores hus. Vi har næsten altid bagte muffins i vores kagedåser. Med disse julemuffins har vi modificeret vores normale ‘muffins opskrift’ så den indeholder nogle af julens krydderier i stedet for årstidens bær. Således har vi tilsat julekrydderier og blåbærerne er erstattet med rosiner og valnødder i rigelige mængder. På den måde har vores muffins fået smagen af jul – uden at julens krydderier bliver for gennemtrængende. Hvis du vil have mere julesmag, kan krydderierne – som i vores julekrydderkage – erstattes med et brev brunkagekrydderi som bla. kan købes i Coop eller Føtex eller andre velassorterede supermarkeder.
Sådan laver du julemuffins
Dejen røres hurtigt sammen, hvorefter den hældes i muffinsforme. De bages i 18 min på nederste rille i ovnen ved 200 grader (ej varmluft) . Herefter tages de ud af ovnen og stilles til afkøling på en bagerist. Opbevares – når de er afkølet – i kagedåser foret med bagepapir.
TIP
Hvis du vil peppe dine julemuffins så rør en lækker smørcreme med appelsinsmag, som du pynter dine muffins med.


INGREDIENSER
- 2 økologiske æg
- 50 g lys eller mørk farin
- 50 g Muscovadosukker
- 50 g rørsukker
- 150 g rosiner
- 75 g valnødder
- 1 økologisk appelsin (skallen rives af, saften gemmes til smørcremen)
- 50 g blødt smør
- 1 dl fløde
- 2 tsk stødt kanel *
- 1 tsk stødt nellike *
- 2 tsk stødt ingefær *
*) Kan erstattes med hele eller dele af en pose brunkagekrydderi.
SMØR CREME
- 100 g blødt smør
- 3 spsk appelsinsaft
- 350 g flormelis
INSTRUKTIONER
MUFFINS
- Pisk æg og sukker sammen så det bliver skummende og let.
- Tilsæt fløde, det smeltede smør og rør rundt.
- Bland mel, krydderier, bagepulver og rør blandingen i ægge/flødemassen.
- Tilsæt rosiner og valnødder til dejen og rør rundt indtil det hele er blandet.
- Hæld dejen i smurte muffinforme - eller i papirforme i formen.
- Hver form fyldes kun 2/3, således at dejen kan hæve uden at løbe over.
- Sæt muffinformen på anden nederste rille i en forvarmet ovn på 200 grader og bag dine muffins i 18 min.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned.
- Pynt evt. med smørcreme (se nedenfor) inden servering.
SMØRCREME
- Pisk alle ingredienserne til smørcremen sammen til en luftig masse.
- Fordel smørcremen på kagernes top - brug evt. en sprøjtepose.