Præfabrikerede fødevarer som f.eks. pastasauce bliver bedre og bedre. Der kommer flere varianter og kvaliteter – ingen tvivl om det. Men….der er nu ikke noget bedre end at lave sin mad så meget fra bunden som muligt. Og når det gælder pastasauce, så er det faktisk slet ikke så vanskeligt. Nogle få friske grøntsager som tomater, løg, gulerod, hvidløg, squash samt timian/basilikum, så er du godt igang. Min familie elsker når jeg laver pastasaucen helt fra bunden, og skulle jeg en enkelt gang snyde, så bliver det som oftest kommenteret! Denne pastassauce, som jeg ofte spiser alene rørt i frisk pasta, går til al slags kød, ja selv fisk.
Og ja, det tager da lidt ekstra tid, men så er det heller ikke værre. Se selv nedenfor. God fornøjelse.



INGREDIENSER
1 kg cherrytomater (blended til 'ukendelighed') alternativt 1 fl. mosede/purerede tomater
1 løg
1/2 squash
2 gulerødder
1 bouillonterning (grøntsags_/hønsebouillon)
1 kvist frisk timian/basilikum
4-6 spsk revet parmesan
olivenolie
TILBEHØR:
4-500 g frisk spaghetti
INSTRUKTIONER
- Sæt en gryde letsaltet vand til kogning (til pastaen)
- Skyl alle grønstager. Skær gulerødderne i firkantede stave, så slipper du for at skrælle dem og de er nemmere at skære i tern.
- Skrab den bløde midte af squashen væk og pil/skræl løget.
- Blend tomaterne så du får en ensartet pasta (på italiensk salsa)
- Skær alle grøntsager ud i små tern 3x3x3 mm
- Varm lidt olivenolie op i en stor sauterpande (skal kunne rumme saucen plus spaghetti)
- Når olien er varm tilsættes alle de fintsnittede grøntsagstern. Rør rundt og skru lidt ned for varmen og lad dem stege i 2-3 minutter. Grøntsagerne må ikke tage farve. Efter et par minutter tilsættes tomatsalsaen og bouillonterningen smuldres ud i saucen. Rør rundt og lad saucen simre mens du koger de friske spaghetti jf. instruktionerne på pakken typisk 1-3 minutter.
- Lige inden spaghettierne er færdige øser du dem op i pasta saucen og blander dem godt med saucen. Når det hele er blandet godt, slukkes for blusset og parmesanosten tilsættes mens du stadig rører rundt i blanding.
- Server straks og pynt evt. med friske basilikum/timian blade.
VELBEKOMME