Hjem BLOG Må jeg klippe min hæk når det er tørt?

Må jeg klippe min hæk når det er tørt?

af Jens
Opstammet tjørn | HaveTilBord

I år har vi haft en lang periode med tørt vejr. Her ved Skt. Hans tid – hvor man normalt siger, at det er tid til at klippe hækken første gang – er der tørre gule pletter på græsplænen. Det har fået nogen til at spørge om man kan klippe hækken når det er så tørt?

Det er rigtigt, at man siger, at man først klipper hækken til Skt Hans. Men i år, hvor det har været rigtig tørt længe ( i hvert fald på Sjælland) bør man nok slå lidt koldt vand i blodet inden man går i gang med at klippe hækken. Selv har vi ikke en hæk, men vi har en opstammet tjørn ved vores terrasse og jeg venter lidt med at klippe den. Ved at klippe den nu, risikere jeg nemlig at den kan få varige skader. Grunden hertil er, at man ved klipningen efterlader en masse åbne ‘sår’ og når det er så varmt og tørt, som det er nu, vil der ske en yderligere fordamning af den sparsomme væske der er i planten og man risikere at grene tørrer ud og dør. Så derfor venter jeg til at vi har fået lidt vand igen. Og imens må jeg så kigge på den utrimmede tjørn.

På samme måde vil jeg også undlade at klippe hækken i perioder med vedvarende frost at samme grund. Her kan hækken få varige frostskader.

Related Articles

Læg en kommentar