Hjem OPSKRIFTERFISK Paneret mørksej med ost, grønne asparges, hvidløg og nye løg

Paneret mørksej med ost, grønne asparges, hvidløg og nye løg

af Jens
Stegt mørksej med grønne asparges | HaveTilBord

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi spiser meget fisk. I denne uge fik vi igen frisk fisk fra Skagenfood, denne gang mørksej fileter. Normalt følger jeg ikke de vedlagte opskrifter, men i dag fik jeg lyst til at prøve den medsendte opskrift kreeret af kok Jacob Dahl Andersen. Fisken skulle nemlig tilberedes som en slags gordon-bleu, dvs. med en lomme af smeltet ost inde i fileten. Tilbehøret var ganske simpelt, nemlig grønne asparges, nye løg, hvidløg samt nye kartofler. Hele retten blev tilberedt samtidig med at kartoflerne kogte. Dette er en ret du sagtens kan servere for gæster sammen med et køligt glas tør hvidvin.

Om mørksej

Med en fedtprocent på bare 0,3 g pr. 100 g hører mørksejen til blandt de meget fedtfattige fisk. Mørksejen er en vandrefisk som findes i den nord-østlige del af Atlanterhav fra Murmansk i nord til Nord Spanien i syd. I danmark kan man finde mørksej i bælterne, hvor den i flok jager mindre fisk som sild, tobis, småkrabber m.m. Fisken kan blive op til 1,6 m lang og veje op til 30 kg.
Kødet på fisken er svag gråt/ rosa farvet og er lidt mindre blødt i kødet en torsk men med en mere markant smag.

IMG 2630
Mørksej filet – lidt mere rosafarvet end torsk
Opskrifts separator | Have til Bord
Recipe below in danish
Stegt mørksej med grønne asparges | HaveTilBord

Paneret mørksej med ost, grønne asparges, hvidløg og nye løg

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi spiser meget fisk. I denne uge… FISK Mørksej, Paneret mørksej, stegt mørksej, fiske gordon bleu, grønne asparges, fedtfattig fisk, fisk, til til gæster European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 4 Forberedelsestid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

600 g mørksej filet uden skind
50 g ost (Vesterhavsost, Primadonna el.Thybo)
4 nye løg med top
8 fed hvidløg
1 bundt grønne asparges
16-20 små nye kartofler
Frisk timian
Salt og peber
Smør
Neutral olie eks. koldpresset rapsolie
Balsamico creme
TIL PANERING:
2 æg, pisket sammen i en skål
1 kop groft rugmel
2 kopper rasp

INSTRUKTIONER

 • Rengør kartoflerne og skrab dem. Kog dem i letsaltet vand i 15-20 min. Dræn dem for vand og tilsæt en stor klat smør med det samme. Læg låg på gryden og ryst kartoflerne lidt. Lad dem herefter hvile i ca. 5 min under låg mens fisken færdigsteges. Inden servering drysses de med groft salt samt friskhakket timian.
 • Del fisken i passende portionsstykker. Skær en lomme i hvert fiskestykke og fyld lommen med små stykker ost. Krydr fisken med salt og peber og paner stykkerne:
  - pisk de tom æg sammen
  - vend fiskestykkerne i mel
  - vend herefter fiskestykkerne i æg, og til sidst
  - i rasp som trykkes godt ind i fisken.
 • Halver hvidløg og de nye løg og knæk enden af de grønne asparges.
 • Varm en stor pande med lige dele smør og neutral olie ved høj varme. Sørg for at der rigeligt fedtstof. Når fedtstoffet er sydet af og fedtstoffet er godt varmt lægges fiskestykkerne i fedtstoffet og der skrues nu ned til middel varme. Steg fisken ca. 3 min på hver side til den er gylden og sprød. Efter et par minutters stegning tilføjes løg, hvidløg og grønne asparges som steges med indtil fisken er færdig. Er din pande ikke stor nok kan du stege fisken først og mens den hviler steger du grøntsagerne på den samme pande i 2-3 min ved høj varme.
 • Anret fisken på tallerkener som vist på billedet og pynt med balsamico creme og hakket timian (jeg glemte timian så den er ikke med på biledet)
 • Server straks og server evt. et køligt glas tør hvidvin til.

Related Articles

Læg en kommentar