Hjem OPSKRIFTERHOVEDRET Penne con Melanzane – en nem sommerret

Penne con Melanzane – en nem sommerret

af Jens
Penne Con Melanzane | havetilbord.dk | © EBBESEN photography 2023

Jeg er helt vild med pastaretter med få ingredienser. Denne ret lærte jeg at lave af italiener med rødder fra Sicilien. I Penne con Melanzane er ingredienserne få, nemlig aubergine, tomatpuré, frisk basilikum samt picorino romana. Aubergine er en ofte overset grøntsag på vores breddegrader. Jeg anvender den med glæde i mange af mine retter. Det er der flere årsager til.

> Gå direkte til opskriften

Aubergine eller Melanzane på italiensk

Aubergine er rig på fibre, vitaminer (især B-vitaminer), mineraler og antioxidanter. Aubergine kan anvendes på mange måder, såsom i gryderetter, grøntsagsretter, dip, moussaka og naturligvis pastaretter. Den er velegnet til pastaretter, fordi dens kødfulde konsistens og neutrale smag gør den nem at kombinere med andre ingredienser som tomatsovs, ost og krydderier. Den absorberer også smag fra saucer og krydderier, hvilket bidrager til en lækker og velafbalanceret smagsoplevelse i retten.

Hører du til dem der synes at aubergine er lidt bitter i smagen, så fortvivl ikke. En populær tilberedningsmetode er at skære den i skiver eller tern, drysse med salt (eller ligge skiver/tern i saltet vand) og lade den stå i 15-30 minutter for at fjerne bitterstoffer, hvorefter den skylles og tilberedes.

Aubergine indeholder nemlig bitterstoffer, og ved at lægge den i saltvand inden tilberedning kan man trække de bitre smagsstoffer ud af grøntsagen. Dette hjælper med at gøre auberginen mere mild og appetitlig i smagen, hvilket du vil opleve i retten Penne con Melanzane.

Penne Con Melanzane | havetilbord.dk | © EBBESEN photography 2023

Picorino Romana

En anden årsag til at jeg elsker Penne con Melanzane, ud over at den er super let at tilberede, er at den anden hovedingrediens er osten Picorino Romana. Picorino Romana er en italiensk ost, der stammer fra området omkring Rom. Det er en hård ost, der er lavet af fåremælk og har en karakteristisk salt og krydret smag.

Denne ost er særlig velegnet i pastaretter på grund af dens intense smag, der kan løfte enkle pastaopskrifter til et højere niveau. Når den rives eller smuldres over pastaen, smelter den let og bidrager med en rig umamismag, der komplementerer forskellige pastaer og saucer. Osten giver også en saltet smagsbalance, der er særlig vigtig i retter med milde ingredienser som pasta og flødesauce.

For at få den fulde effekt af denne ost, er det vigtigt at den ikke kommer i kog, da den så vil klumpe. Sørg derfor for at tage din pastaret af blusset og vent 60 sekunder før du forsigtigt tilsætter osten lidt efter lidt under stadig omrøring så den bvliver jævnt fordelt i retten. Så giver denne ost nemlig næsten samme cremede effekt som fløde.

Du kan blandt andet købe denne ost hos Osteposten.

Penne con Melanzane

Sammenfattende kan man sige, at Penne con Melanzane, er en pastaret med ganske få ingredienser, der er fuld af smag. Det er super let ret at lave og kan næsten tilberedes mens pastavandet kommer i kog og pastaen koges. Det er en ret der passer godt til en varm dansk sommeraften.

Har du lyst til at prøve en af mine andre simple pastaretter, så prøv Pasta al Limone.

Opskrifts separator | Have til Bord
Recipe below in danish

Penne Con Melanzane | havetilbord.dk | © EBBESEN photography 2023

Penne con Melanzane

Jeg er helt vild med pastaretter med få ingredienser. Denne ret lærte jeg at… HOVEDRET penne con melanzane, pasta melanzane, pasta med aubergine, penne med aubergine, aubergine, picorino romana, italiensk egnsret European UDSKRIV DENNE
Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

 • 300 g Penne
 • 1 stk Aubergine, skåret i skiver
 • 2 dl tomatpuré
 • 1 fed hvidløg
 • 10 friske basilikumblade, evt. ekstra til pynt
 • 100 g Picorino Romano, revet fint
 • Olivenolie

INSTRUKTIONER

 1. Skær toppen af auberginen og flæk den på langs i to stykker. Skær derefter de to stykker i tynde strimler. Læg stimlerne i saltet vand i 15-30 min.
 2. Sæt saltet pastavand over i en passende gryde. Vandet skal være salt som Middelhavet.
 3. Tag auberginestykkerne op af vandet og pres vandet ud af skiverne i en knyttet hånd.
 4. Varm en stor sauterpande godt med olie op . Når olien er varm steges (friteres) auberginestykkerne under stadig omrøring i den varme olie indtil de begynder at tage farve.
 5. Læg de stegte auberginestykker til side på en tallerken mens sauterpanden gøres ren for olie.
 6. Hæld pastaen i det kogende pastavand og kog pastaen til den er al-dente.
 7. Varm 2 spsk olivenolie op i sauterpanden sammen med et fed hvidløg. Når hvidløget begynder at tage farve tilsættes de stegte auberginestykker og tomatpuré: Rør godt rundt og skru ned for varmen. Riv basilikumbladene og tilsæt dem. Lad retten simre ved lavt blus mens pastaen koger færdig.
 8. Når pastaen er lige ved at være al dente fiskes hvidløget op. Tilsæt en til to kopper kogende pastavand. Rør rundt og tilsæt pastaen. Fortsæt omrøringen til al pasta er dækket af et tyndt lag tomat sauce.
 9. Tag sauterpanden af blusset og tilsæt den revne ost lidt efter lidt under stadig omrøring indtil pastaen bliver cremet. Osten må IKKE koge.
 10. Pynt med endnu et par friske basilkumblade og sæt den varme pande direkte på bordet (husk bordskåner), eller hæld den færdige pastaret over i et opvarmet serveringsfad.

Related Articles

Læg en kommentar