En gang imellem kan man få så meget lyst til pizza – at man bare MÅ lave en af slagsen NU. I dag var sådan en dag. Et hurtigt eftersyn i køleskabet viste at jeg havde alt undtagen dej. Fakta ligger ikke langt væk, så jeg smuttede hen og fik en færdiglavet dej – jeg havde ikke tid til at lave dejen selv helt fra bunden i dag! Hvis du hellere vil lave din pizzadej fra bunden, kan du se vores italienske opskrift her.
Inden jeg tog hen til Fakta – satte jeg stenpladen i ovnen og skruede helt op for varmen: 300 grades celcius. Stenpladen gør at pizzaen får den særlig sprøde bund og den høje varme gør, at den hurtigt popper og er færdig på bare seks minutter.
Pizzaen laves hurtigt. Næste gang du køber en købepizza – så lur hvordan folkene bag skranken tilberede pizzaen inden den skal i oven.
Pizza bresaola er min absolutte favoritpizza – det var den det blev i dag! Hvad er Bresaola?



INGREDIENSER
1 færdig pizzabund
2 spsk tomatsauce
1 bøffel mozzarella - drænet og revet
2 hele champignon - skåret i tynde skiver
1/4 løg - skåret i tynde både
1 håndfuld ruccula salat
5 cherrytomater - hakkede
4-5 skiver bresaola
INSTRUKTIONER
- Fold dejen ud på et meldrysset bord.
- Fordel tomatsaucen over hele bunden med en spiseske.
- Fordel løg og champignon på bunden.
- Riv mozzarellaen over de øvrige ingredienser.
- Sæt pizzaen i ovnen med en pizza-spatel.
- Bag den i 6-7 min.
- Tag den ud af ovnen.
- Fordel ruaccolaen ud over pizzaen.
- Fordel de hakkede cherrytomater ud over ruccola salaten og slut af med at bresaola skiverne.
- Skær pizzaen i 8 stykker og server straks.
NOTER
TIP - du kan evt. dryppe pizzaen med olivenolie med chilli.