KETO kendere vil sige at røræg er lig med klassisk KETO morgenmad. Og i og for sig kan denne ret, som jeg lavede til frokost i dag ligeledes anvendes som morgenmad. Æggene har jeg rørt med fløde og hakkede friske urter (basilikum salvie og persille) fra haven. Retten har ligeledes fået selskab af dejlig italiensk bresaola skinke samt friskrevet parmesan. En ret der er nem at lave og som mætter godt!
Bresaola skinke er saltet og tørret økologisk okseinderlår. Det er magert og mørt med en lækker, intens oksesmag. Der er et lavere fedtindhold i bresaola skinke end i svineskinke. Der er ikke mange virksomheder i Italien, der producerer økologisk kvalitetscharcuteri, bl.a. familien Pedrazzoli gør – og de gør det godt. Det er dog svært at få fat i i Danmark. Men du kan købe lufttørret bresaola fra den italienske producent Fontana Ermes i Netto. Det er også en fin kvalitet.
–



INGREDIENSER
3 æg
1 spsk piskefløde
3 spsk hakkede urter (ex. Salvie, Basilikum, Persille)
3 skiver bresaola skinke (kan erstattes med ex. parmaskinke)
ruccola salat - skyllet
olivenolie
friskkværnet salt og peber
friskrevet parmesanost
INSTRUKTIONER
- Pisk æg, urter, fløde samt friskkværnet salt og peber sammen i en skål.
- Kom olien på en pande. Varm panden op til middelvarme. Hæld æggemassen på panden og rør rundt indtil æggene samler sig til røræg.
- Kom rørægget og ruccola salaten på en tallerken. Læg bresaola skinken ovenpå og drys med frisk parmesan.
- Din ret er nu klar til servering.
NOTER
Kan du ikke finde Bresaola skinke kan den erstattes med enten spansk Serano skinke eller italiensk Parma skinke.