Pizzadej er ikke bare pizzadej. Oprindeligt kommer pizzaen fra Napoli, og skal man tale om en autentisk italiensk pizzadej, bør man tage udgangspunkt i opskrifter fra området i og omkring Napoli. Og skal den laves rigtig, så er det lige så tidskrævende som så mange andre italienske opskrifter. Husk at i italien laver man mad med hjertet!
Her er en opskrift, som jeg lærte at lave under et besøg i Italien.
OPSKRIFT

INGREDIENSER
225 gram italiensk durum mel
225 gram italiensk hvedemel af typen “00”
2,5 dl vand ca 27 grader (må ikke føles varmt på hånden)
3 spsk oliven- eller rapsolie
1 tsk salt
10 gram gær
INSTRUKTIONER
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt i hånden på et meldrysset køkkenbord. Dejen skal være våd og let klistrende.
- Læg dejen i en skål og lad dejen hæve i skålen, overdækket i 3 timer – fold dejen med jævne mellemrum så den ikke klistrer fast til skålen.
- Når den har hævet i 3 timer, hældes dejen ud på et meldrysset bord, hvorefter den æltes godt og indtil den ikke længere klistrer til hænderne. Tilfør evt. lidt mere mel.
- Del dejen i 4 pæne kugler af ca. 200 gram hver. Læg kuglerne på et skærebræt, drys lidt mel over og lad dem efterhæve overdækket med plastfolie i yderligere en time.
- Nu er dejen klar til at blive formet til fine pizzabunde.