Spiser du – lige som jeg – risegrød i julednagene for at drøje lidt på overindtaget af kalorier fra de foregående dage, og har du lidt risengrød til overs? Så udnyt denne rest risengrød til en eftermiddags snack eller juledessert i mellemdagene.
Min mor lavede ofte risklatter eller klatkager, som vi kaldte dem i juledagene. Og vi elskede dem, specielt når fik tillige fik lusket lidt flormelis og syltetøj ud af hende. Nu mange år senere, elsker jeg stadig risklatter eller klatkager, som mange kalder dem.
Opskriften er ganske enkel – se nedenfor.


INGREDIENSER
1 tallerken risengrød
1 æg
1 dl mel
1 spsk sukker
1 tsk vaniliesukker
Flormelis til pynt
Lidt syltetøj til serveringen
INSTRUKTIONER
- Hæld risengrøden op i en skål
- Bland de øvrige ingredienser i og rør dem godt sammen. Tilsæt evt. lidt mælk hvis konsistensen er for tyk. Skal kunne flyde ud på panden.
- Varm en pande med lidt smør op.
- Når smørret er bruset af lægges 4 klatter dej på panden.
- Steg dem på begge sider til de er gyldne.
- Læg dem på et fad.
- Drys lidt flormelis over med en sigte
- Serveres sammen med syltetøj