Hjem OPSKRIFTER Sådan tilbereder du dine egne croutoner

Sådan tilbereder du dine egne croutoner

af Jens
croutoner | © Havetilbord.dk

Croutoner stammer fra fransk “croûton,” der betyder lille skorpe. Disse små ristede brødstykker blev oprindeligt brugt som en metode til at forlænge brøddets holdbarhed i oldtiden. Senere udviklede de sig til den populære tilføjelse til salater og supper, som vi kender i dag. Traditionelt laves croutoner ved at skære brød i små terninger, riste dem i ovnen eller på panden og krydre dem med olie og krydderier.

Hjemmelavede croutoner smager meget bedre end de købte – i tillæg er det en genial måde at bruge sine brødrester på. Så står lige med en nylavet suppe eller en lækker salat og mangler lidt tilbehør, kan du hurtigt lave disse små lækre brødterninger.

Opskrifts separator | Have til Bord
Recipe below in danish
croutoner | © Havetilbord.dk

Hjemmelavede croutoner

Croutoner stammer fra fransk “croûton,” der betyder lille skorpe. Disse små ristede brødstykker blev… OPSKRIFTER croutoner, tilbehør til salater, tilbehør til supper, tilbehør, brødterninger European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 4 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

  • 150 g brød, gerne lidt tørt men ikke hårdt.
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 spsk smør
  • lidt salt

INSTRUKTIONER

  1. Skær brødet i små tern 1,5 x 1,5 cm
  2. Varm olien op på en tør pande og tilsæt smørret.
  3. Kom brødterningerne på pandenog rist dem ca. 10 min ved jævn varme indtil de er gyldne. Vend dem af og til.
  4. Drys med slat.

ALTERNATIV

  1. Croutonerne kan også ristes i en ovn
  2. Vend brød og olie sammen på en ovnplade med bagepapir og fordel smørret hen over brødstykkerne.
  3. Rist de små tern i ca, 10 min ved 200 grader (alm. ovn).
  4. Vend dem et par gange under vejs.
  5. Tag dem ud af oven og drys med lidt salt.

Related Articles

Læg en kommentar