Hjem OPSKRIFTERFROKOST Spaghetti med hvidløg og olie

Spaghetti med hvidløg og olie

af Jens
Spaghetti Aglio e Olio -1562-4 | Have til Bord

Denne tidløse italienske klassiker – på italiensk “Spaghetti Aglio e Olio” – tilhører kategorien af italienske retter kaldet “Cucina povera” – italiensk madlavning i bondestil eller ‘fattigmands køkkekenet‘ , der handler om at gøre så meget som muligt med de færreste ingredienser. Selvom det officielle navn på denne enkle klassiker oversættes til “spaghetti, hvidløg og olie”, er den essentielle ingrediens, og det der giver retten kant og et dejligt strejf af varme, den lille røde chili-peber, der på italiensk er kendt som peperoncino rosso eller diavolillo ( den lille djævel).

Retten fremstilles simpelthen ved at blande spaghetti sammen med hvidløg og knust chili som så sauteres i olivenolie. Nogle mener, at denne basale pastaopskrift måske har oprindelse i regionerne Abruzzo og Campania, har det italienske køkkenakademi officielt angivet ‘spaghetti aglio e olio’ som en typisk ret fra Lazio.

Selvom retten synes at være egnsbestem til det centrale italien, er det dog en ret, som alle italienere mestre at lave, og den anvendes ofte f.eks som let natmad efter en bytur også kendt som “Spaghetti mezza notte”. Retten er og bliver en af italienernes kulinariske elsklinger, og den findes i stort set alle trattoriaer rundt om i Italien.

Hos os er det retten blevet en af vores “lette-frokost-darlinger” dvs. når der skal laves frokost i et snuptag.

Har du lyst til at læse mere om Cucina Povera kan du måske overveje denne bog som godt nok er på engelsk.

Have til bord divider

OPSKRIFT


Spaghetti Aglio e Olio -1562-4 | Have til Bord
Denne tidløse italienske klassiker – på italiensk “Spaghetti Aglio e Olio” – tilhører kategorien… FROKOST Spaghetti Aglio e Olio, Spaghetti mazza Notte, pasta ret, cucina povera, klassisk italiensk, simple pasta Italian UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

400 g spaghetti /pasta
4 fed hvidløg
4 spks Olivenolie
Chiliflager (kan udelades)
Persille - friskhakket

INSTRUKTIONER

  • Kog spaghettien i italiensk saltet vand efter anvisning på pakken.
  • Imens varmes olien op på en pande ved svag varme.
  • Hak hvidløgene fint og kom dem på panden sammen med chiliflager.
  • Sauter langsomt hvidløg og chili i olien, så olien tager smag, uden at noget brunes.
  • Tag spaghettiene op af pastavandet og hæld dem over på panden med hvidløgs-chili olien.
  • Rør rundt, bland og kog spaghettiene færdige på panden mens du hele tiden vender dem rundt. Brug evt. en gaffel. Drys til sidst lidt hakket persille i retten og rør rundt en sidste gang.
  • Serveres som portionsanretninger med persille drysset på toppen.

NOTER

Hvis du ikke er til chili så prøv at udskifte chili med revet skal fra en usprøjtet citron. Det vil tilføre retten et lækkert strejf af citrus.

Related Articles

Læg en kommentar