Der er ikke noget som at få frisk pasta på en varm sommeraften på terrassen. Det er næsten som at være i italien. Denne pastaret som også indeholder zucchini bliver frisket op af en citron-olivenolie blanding, der giver retten en let syrligt og frisk smag. Kyllingen bliver kogt i letsaltet vand og revet i små bidder med en gaffel. Ja du læste rigtigt, kogt kylling – det smager faktisk ret pragtfuldt specielt hvis du tilsætter en kyllingebouillonterning til kogevandet. Riv lidt frisk parmesanost ud over retten ved bordet – som tjenerne ofte gør i Italien.
Retten kommer helt til sin ret hvis du anvender friske grønne spinatpasta som koges i henhold til pakkens specifikation, ikke længere, da der gerne må være lidt bid i pastaen. Husk at koge pastaen i rigeligt saltet vand – salt som Middelhavet!
Opskriften nedenfor som jeg har modificeret en smule, fandt jeg i et nummer af Hjemmet lavet af Kimmie Petersen.



INGREDIENSER
500 g kyllingebrystfilet
300 g frisk grøn båndpasta
1 Zucchini/Squash - kørt igennem en spiralizer, eller revet groft
2 spsk citronsaft
1 bouillon terning (kylling)
1 dl hakket persille
friskkværnet salt og peber
125 g frisk mozarella
friskrevet parmesan som tilbehør ved bordet (kan udelades)
PERSILLEOLIE
3 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
4 spsk hakket persille
1/2 tsk salt
INSTRUKTIONER
- Sæt en gryde med vand - let saltet - over ved høj varme.
- Mens vandet bringes i kog hakkes persillen og saften af 1-2 citroner presses
- Puds kyllingsbryst fileterne og læg dem i vandet sammen med en bouillonterning når det koger. Kog brystfileterne i ca 25 min - sluk herefter for blusset og lad dem hvile i vandet i yderligere 15 min. Riv dem herefter med en gaffel i mundrette bidder. Smag kødet til med citronsaft, salt og peber.
- Kog pastaen i henhold til instruktionerne på pakken. Tag pastaen ud af vandet når den er al-dente og kog den strimlede zucchini 1 min i pastavandet. Bland persille olien i pastaen mens zucchinien koger. Når den er færdig blandes den i pastaen.
- Bland kyllingstykkerne i sammen med revet mozzarella og server straks. Riv frisk parmesan over retten ved bordet.
Velbekomme.