Hjem Haveredskaber STIHL BGA 86 løvblæser i brug

STIHL BGA 86 løvblæser i brug

af Jens
STIHL BGA 86 | Have til Bord

Forleden kom vi hjem efter et par dages ferie. Den megen regn oven på tørken fik haven til at eksplodere mens vi var væk. På bare få dage var der ukrudt over alt. Det var faktisk lidt nedslående at komme hjem og specielt vores terrasser lignede jeg ved ikke hvad. Et par gange i løbet af sommeren trimmer jeg kanterne samt fliserne i, på og omkring vores terrasser. Grundet tørken har det ikke været nødvendigt hele sommeren. Men nu VAR det tid!

I år er første år med vores batterimaskiner fra STIHL og vores trimmer FSA 85 klarede denne trimnings opgave med bravour.  Speciel efter vi har skiftet trimmerhovedet! AP 300 S batteriet leverede fuld styrke ved hele opgaven og kunne endvidere bruges i blæseren under selve rengøringen bagefter. Det ekstra batteri i opladeren blev der så ikke brug for i denne omgang!

Det var første gang vores løvblæser BGA 86 kom på arbejde. Jeg har været lidt spændt på, hvor godt den ville klare opgaven, men den skepsis viste sig at være ubegrundet. Men først lige lidt om selve løvblæseren.

Om STIHL BGA 86

STIHL BGA 86 kommer fuldt samlet, så faktisk er der kun selve maskinen samt den medfølgende manual i kassen. Lader og batteri skal købes separat, men har du lader og et AP batteri i forvejen kan det selvfølgelig bruges. Med hensyn til batteri så kan man – ifølge Stihl – bruge alle AP batterier til blæseren. Men…. blæseren bruger meget strøm, så min anbefaling er, at man skal op i den større ende af batterier, for ikke hele tiden at skulle skifte batteri. Se de opgivne batteritider fra Stihl her fsva. internt batteri i maskinen:

AP 100 – op til 11 min
AP 200 – op til 17 min
AP 300 – op til 21 min
AP 300 S – op til 26 min

Min anbefaling er ikke at gå under AP 300 til denne blæser.

Med de rygbårne batterier kan den effektive batteritid nå næsten 2 timer, men det er en helt anden sag, for har man det behov, vil man nok også købe en større blæser.

Se STIHL BGA 86 løvblæser i brug for første gang.

STIHL BGA 86 afløser den tidligere model fra STIHL: BGA 85. Der er tale om en væsentlig opgradering idet BGA 86 levere 40% mere blæserstyrke end sin forgænger. Herudover er vægten reduceret med 400 gram. Det lyder ikke af meget, men går man rundt med den et stykke tid, så har det faktisk en betydning. Størst betydning har dog den forøgede blæserkapacitet. Den gør, at løvblæseren nu kan bruges professionelt særligt i byer, hvor den vil være velegnet til rengøringsopgaver i parker, på legepladser samt i baggårde. Samtidig er den meget støjsvag, hvilket ikke bare er til gavn for brugeren, men så sandelig også for omgivelserne.

I brug

STIHL BGA 86 ligger godt i hånden, og softgrebet gør at man har et godt greb om maskinen når den anvendes. Mundstykket kan justeres i tre længder. I yderste position mærker man for alvor den forøgede blæserkapacitet. Oven på regnen havde STIHL BGA 86  lidt svært ved at håndtere de våde nedfaldne blade. Til dette job kan det overvejes, at købe et fladt mundstykke, som vil øge lufthastigheden en del.

 

STIHL BGA 86 på terrassen

A pro pos lufthastighed. STIHL BGA 86 blæser nu så kraftigt, at man efter brug i et stykke tid, godt kan mærke ‘presset’ eller spændinger i overarm og skulder fordi man jo skal holde maskinen i blæsepositionen. 

Konklusion

Vi købte STIHLs BGA 86 primært til rengøringsopgaver rundt om huset. Det job klarer den med bravour. Den har ikke sugefunktion som vores tidligere benzindrevne model havde. Men vi brugte den aldrig – så det kan vi godt leve med. Da den, fordi det er en batterimaskine og derfor er så nem at tage i brug – kommer den helt klart til at erstatte vores gamle kost ifbm. de fleste rengøringsopgaver rundt om huset. Vi er jo så privilegerede her på landet, at vi bare kan blæse ‘affaldet’ ud på vores store plæner eller de tilstødende marker. Min søn der bor i parcelhus, kommer helt sikkert til at ’låne’ den ifbm. forårs-/efterårs klargøringen af sine have. Og vores ‘gamle’ STIHL løvblæser BG 86 C-E? –  ja den går på pension nu.

Sidst men ikke mindst – fordi batterimaskinerne er så nemme at starte, er brugen af maskinerne nu ikke længere forbeholdt mig. Efter vi har fået batterimaskiner, sker det ofte at min hustru, nu på eget initiativ, anvender vores batterimaskiner fra STIHL!

Skriv gerne til os, hvis du har spørgsmål til vores maskiner eller der er noget du gerne vil have at vi prøver. God fornøjelse i haven i efteråret!

Related Articles

Læg en kommentar