Hjem TEMA STIHL HLA 56 stanghækkeklipper – et alternativ til din trimmer eller buskrydder?

STIHL HLA 56 stanghækkeklipper – et alternativ til din trimmer eller buskrydder?

af Jens
STIHL HLA 56 stanghækkeklipper | Have til Bord

Det kan umiddelbart lyde mærkeligt at bruge en stanghækkeklipper som trimmer eller buskrydder. Men det faktisk, hvad du kan bruge Stihl’s stanghækkeklipper HLA 56 til! Men lad mig lige slå fast, at STIHL’s stanghækkeklipper HLA 56 først og fremmest er en formidabel hækkeklipper til klipning af høje hække eller buske i villahaven eller i sommerhuset. På videoen nedenfor kan du se den i funktion som hækkeklipper.

Når det så er sagt, så fandt vi – i vores transition fra benzin til batteri – ud af en anden genial måde at bruge stanghækkeklipperen på. Vi bor på landet og har ingen hække som skal klippes. Det eneste vi klipper, er en opstammet tjørn. Den berettiger dog ikke til, at anskaffe en motoriseret hækkeklipper, benzin- eller batterimotor. Faktisk kan det klares med STIHL’s enhåndsklipper HSA26 (se her hvordan)

Men da vi hos forhandleren så, hvordan stangshækkeklipperens 45 lange kniv kunne drejes i -45 til +90 grader sammenholdt med længden på 115 cm. fik vi den idé at afprøve den som trimmer og/eller buskrydder. Vores have på næsten 5000 kvm – som overvejende er græsplæne – støder op til kornmarker på tre sider. Mellem græsset og marken er der op til en meters bræmme hvor ukrudtet lystigt trives. Det samme gælder arealet mellem græsplænen og vores lille sø.

Slår man det med en snorbaseret trimmer, ligner man noget der er klar til vaskemaskinen for ikke at tale om de mange gange man skal skifte snor under vejs.

 

Vi har brugt trimmeren

Det var til dette arbejde vi pludselig fik den idé at bruge STIHL’s stanghækkeklipper HLA 56 til. I tankerne så jeg allerede for mig, hvordan vi kunne slå disse arealer på samme måde, som når bonden slår hø på sine marker. En lang glidende bevægelse, hvor ukrudtet bare lægger sig fint ned!

I gang med forsøget

Således opmuntret monterede jeg klippehovedet på motordelen, bøjede klippehovedet , satte batteriet i  – og så gik jeg igang.

STIHL HLA 56 stanghækkeklipper | Have til Bord

Selvom ukrudtet ikke lagde sig i den glidende takt som jeg havde tænkt – ind i mellem klumpede det – så gik det faktisk over al forventning. Det eneste man skal have for øje er, hvis der ligger sten eller andet hårdt materiale gemt i ukrudtet. Det er som at mejetærske, her skal man også hele tiden holde et skarpt øje med skærebordet her kniven! 

Sammelignet med trimmeren, så gik det her som en leg. Og super bonus var, at jeg/ mit tøj ikke var oversprøjtet med saft og små blad fragmenter. Se hvor ren jeg var da arbejdet var færdigt.

 

STIHL HLA 56 | Have til Bord

Konklusion

At bruge STIHL’s stanghækkeklipper HLA 56 som trimmer er nu blevet standard hos os. Stanghækkeklipperen har en god ergonomi og ved længere tids brug er den behagelig at gå med da den er forholdsvis let (lige lidt over 3 kg). Ved heldagsarbejde kunne jeg dog godt bruge en bæresele.

Med stanghækkeklipperen følger et ophængningsstativ som også har plads til et eventuelt forlængerrør. Det er faktisk genialt, for med ophængningsstativet er det nemt at opbevare stanghækkeklipperen når den ikke er i brug. STIHL burde faktisk tænke over at lave et generisk ophæng til deres batteriserie, så alle batteriredskaber kunne hænges op og opbevares på en ordentlig måde!

Bruger du STIHL’s stanghækkeklipper som trimmer-/buskrydder skal du være opmærksom på at rengøre den grundigt efter brug og smøre kniven med olien inden du hænger den på plads. Ellers vi bladsaft og andre bladdele hurtigt få bugt med skæret.

Nedenfor har vi kompileret en lille video der viser STIHL’s HLA 56 i brug som trimmer. Så næste gang du skal købe en trimmer så overvej lige STIHL’s stanghækkeklipper HLA 56 som et alternativ!

God fornøjelse!

Related Articles

Læg en kommentar