Modne stikkelsbær er som skabt til en rigtig sommergrød. Nyd den på terrassen med fløde efter en lang arbejdsdag i haven. Som barn kunne jeg ikke li’ stikkelsbær. Men med årene har jeg lært at sætte pris på dette sommerbær. Specielt de røde og søde af slagsen. For en del år siden fik jeg en stikkelbærbusk af vores venner og lige siden, har jeg hver sommer høstet ca. 2 kg stikkelsbær fra den busk. Normalt plejer jeg at lave marmelade af dem, men i år besluttede jeg at lave stikkelsbærgrød af dem. På mindre end to timer havde jeg både tømt busken for bær samt lavet en god portion stikkelsbær af halvdelen af bærrene. De resterende røg i fryseren til senere brug.
Opskriften her, stammer fra min mormor. Det er egentlig ikke svært at lave stikkelsbærgrød, hele udfordringen ligger i at få den jævnet perfekt. Og hvad er perfekt? I min optik betyder det, at den ikke er for stiv, ligesom den ikke må være FOR flydende. Når man øser op, må der godt være grød over og under opøser-skeen uden at den løber!
Grøden kan jævnes på to måder: enten med kartoffelmel eller med majsstivelse (Marizena). Jeg fortrækker at jævne grøden med kartoffelmel da grøden forbliver klar. Bruger man majsstivelse bliver grøden mere uklar og hvidlig. Husk at med kartoffelmeljævningen ikke må koge med, det må majsstivelsen godt. Se mere under instruktionerne.
God fornøjelse.

OPSKRIFT
1 kg stikkelsbær - blomst og stilk fjernet - en opskrift fra Have til Bord - photo: © EBBESEN photography 2020 -
INGREDIENSER
9 dl vand
4-5 dl rørsukker - afhængig af hvor søde bærrene er
1 spsk vaniliesukker
5-6 spsk kartoffelmelINSTRUKTIONER
NOTER