Hjem OPSKRIFTERFROKOST Tarteletter med kylling og aspages

Tarteletter med kylling og aspages

af Jens
Tarteletter med kylling og aspages | HaveTilBord.dk | © EBBESEN photography 2023

En absolut sommerret hos os er grillkylling med nyopgravede kartofler, hjemmelavet agurkesalat med brun sovs. Efter middagen piller jeg skrogene og de tiloversblevne lår og overlår, som jeg gemmer i køleskabet til næste dag. Næste dag er frokosten eller middagen givet: tarteletter med kylling og asparges med et drys af friskhakket persille. Det er sommer.

Tarteletter med kylling og asparges er en nem ret at lave og specielt hvis du har lavet kyllingestykkerne på forhånd evt fra rester fra dagen før. Ud over kyllingeresterne, fine hvide dåseasparges er det den hvide basissovs – også kaldet bechamelsovs eller hvid sovs – det, der binder retten sammen. Det er også denne sovs der giver retten smag og er dermed altafgørende for hvordan retten opleves. brug derfor god tid til at smage sovsen til før og efter fyldes kommes i.

Serveringen sker i færdigkøbte tarteletter.

Gå direkte til opskrift

Tarteletter

Tarteletter er en populær ret i dansk madkultur. De stammer oprindeligt fra Frankrig, hvor de kaldes “tartelettes”. Tarteletter er små tærter, der traditionelt er lavet af sprød butterdej og serveres med forskellige typer fyld.

Frokost eller hovedret

Når det kommer til servering af tarteletter, er der nogle karakteristika, der ofte følges. Først og fremmest serveres tarteletterne som regel som en forret eller en let hovedret. De serveres typisk varme og fyldes med en cremet og velsmagende sauce eller fyld. Tarteletterne er normalt små og håndholdte, hvilket gør dem til en delikat og elegant servering.

Tarteletter med kylling og aspages | HaveTilBord.dk | © EBBESEN photography 2023

Tarteletter med kylling og asparges, men der er mange andre typer fyld

Når det kommer til fyldet i tarteletterne, er der flere forskellige muligheder, men nogle af de mest anvendte er:

  • Høns i asparges: Dette er en klassisk og populær variant, hvor tarteletterne fyldes med en sauce lavet af hønsekød, asparges og en cremet bechamelsauce.
  • Rejer i mayonnaise: En anden populær mulighed er at fylde tarteletterne med en blanding af rejer og mayonnaise. Dette er en let og velsmagende kombination.
  • Svampe: Tarteletter kan også fyldes med svampe i en lækker flødesauce. Champignoner eller skovsvampe er almindelige valg til denne type fyld.
  • Laks: En luksuriøs mulighed er at fylde tarteletterne med røget laks og en creme lavet af f.eks. flødeost eller creme fraiche. Det giver en frisk og delikat smag.

Disse er blot nogle af de mest populære fyldmuligheder, men der er mange variationer og kreative fyld, der kan bruges til at tilpasse tarteletterne efter smag og præference.


Opskrifts separator | Have til Bord
Recipe below in danish
Tarteletter med kylling og aspages | HaveTilBord.dk | © EBBESEN photography 2023

Tarteletter med kylling og aspages

En absolut sommerret hos os er grillkylling med nyopgravede kartofler, hjemmelavet agurkesalat med brun… FROKOST Tarteletter med kylling og aspages, Tarteletter med høns og asparges, tarteletter, tarteletter med fyld, European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 4 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

  • 200-300 g stegt eller kogt kyllingskød
  • 1 ds hvide asparges

HVID BASISSOVS (BECHAMELSOVS)

  • 50 g smør
  • 50 hvedemel
  • mælk
  • 1 dl kyllingebouillon
  • salt
  • friskhakket persille

INSTRUKTIONER

  • Tænd oven på 200 grader C normal varme

Begynd herefter at lave grundsovsen

  1. Smelt smør i en gryde ved middel varme.
  2. Når smørret er smeltet, tilsættes en tilsvarende mængde mel og rør godt, indtil det danner en glat pasta, også kendt som en roux.
  3. Lad rouxen simre i et par minutter for at fjerne den melagtige smag.
  4. Tilsæt gradvist mælk eller fløde til rouxen, mens du pisker konstant for at undgå klumper.
  5. Fortsæt med at koge sovsen ved middel varme, indtil den tykner og når den ønskede konsistens. Husk at fortsætte med at røre for at undgå at brænde sovsen.
  6. Når sovsen er tyknet, tilsættes bouillon, kyllingstykker og asparges.
  7. Lad retten simre til fyldet er varmt.
  8. Sæt tarteletterne i ovnen i ca 4 min
  9. Smag retten til med salt og peber efter smag.
  10. Tag tarteletterne ud af oven når de er varme og fyld dem med tarteletfyldet.
  11. Drys friskhakket persille over tarteleterne og server straks

Related Articles

Læg en kommentar