Tiramizu er en klassisk italiensk dessert i lag bestående af ‘ladyfingers’, som er vædet med stærk kaffe (gerne espresso). Desuden udgøres den af mascarpone (en italiensk flødebaseret friskost) samt æg, tilsat sukker og vanilje (valgfrit). Den toppes typisk af med kakaopulvereller mørk chokolade i flager.
Tiramizu er altid et hit, så forvent ikke at der bliver noget tilovers til dagen efter!
OPSKRIFT
250 gram mascarpone Separer æggehvide og blomme i to skåle. Pisk æggeblommerne med sukkeret, indtil det har en lysgul farve. Vend mascarponen i og bland forsigtigt til massen bliver ensartet uden klumper (rør ikke for hårdt). Til sæt en knivspids salt til æggehviderne og pisk dem hårdt, så du kan vende skålen uden den sammenpiskede æggehvidemasse falder ud! Hæld æggehvidemassen i mascarponen og bland forsigtigt, indtil massen en ensartet uden klumper (pas på ikke at røre for hårdt). Dyp Lady-fingerne i kaffe (begge sider) og læg dem i bunden af et fad. Hæld mascarpone massen ud over Lady-fingerne og lav en jævn overflade. Dæk fadet til med plastikfolie og sæt det i køleskabet – gerne natten over. Inden servering drysses overfladen med kakao.
INGREDIENSER
2 æg
2-3 spsk sukker
1 knivspids salt
1 pk Lady fingers
1 dl espresso kaffe
Kakao - til at drysse på toppenINSTRUKTIONER