Hjem OPSKRIFTERHOVEDRET TORTA salata con CARNE macinata 

TORTA salata con CARNE macinata 

af Jens
TORTA salata con CARNE macinata | Havetilbord.dk | ©EBBESEN photography 2020

I italien kalder man næsten alt der rundt for en tærte – på italiensk torta. Men i dette tilfælde er det egentlig en slags pie med en tynd bund, kødfars og spinat. På italiensk hedder den: Torta salata con carne macinata. Man kan vel sige, at torta salata con carne marcinata er det italienske modstykke til englændernes cottage pie. Det siges, at disse ‘tærter’ oprindeligt ikke blev tilberedt af råt kød, som i vores tilfælde her, men blev skabt med henblik på at anvende rester fra andre tilberedninger som stege, gryderetter og roastbeef. Så har du rester af kød og grøntsager i køleskabet, er denne ret velegnet til at undgå madspild!

Torta salata con carne macinata stammer som navnet indikerer fra Italien. Den er karakteriseret ved at være en salt tærte med kødfyld. Den tilberedes typisk ved at lave en dej af mel, smør, vand og salt, som rulles ud og bruges til at beklæde en tærteform med. Herefter fyldes tærten med en blanding af kød, grøntsager, ost og æg. Dejen vippes herefter ind over tærten således at der bliver hul i midten, hvor dampene fra ingredienserne kan frigives uden at dejen sprækker.

Retten er populær på grund af dens lækre smag og alsidighed, da man kan eksperimentere med forskellige fyld og variationer. Nogle almindelige varianter inkluderer tærter med oksekød, svinekød, kylling eller en kombination af forskellige kødtyper.

Torta salata con carne serveres typisk varm eller lunken som en hovedret eller en del af en buffet. Den kan også serveres som et lækkert frokostmåltid, og nogle foretrækker at spise den sammen med en let salat for at balancere smagene.

Når du laver denne “tærte”, skal du sikre dig, at dejen bliver rullet ekstra tynd, da der jo ikke er gær i dejen – ellers bliver bunden lidt sej og hård.


Opskrifts separator | Have til Bord
Recipe below in danish

TORTA salata con CARNE macinata | Havetilbord.dk | ©EBBESEN photography 2020

TORTA salata con CARNE macinata 

TORTA salata con CARNE macinata stammer oprindeligt fra Italien. Den serveres typisk varm eller lunken som en hovedret eller en del af en buffet. HOVEDRET TORTA salata con CARNE macinata, Italiensk tærte, lukket pizza European UDSKRIV DENNE
ANTAL (KUVERTER): 4-5 Forberedelsestid: Tilberedningstid:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

INGREDIENSER

DEJ:

  • 4 DL HVEDEMEL
  • 1 DL VAND
  • 1/2 DL OLIVENOLIE

FYLD:

  • 500 GRAM HAKKET OKSEFARS
  • 1/2 PK FRISK BABYSPINAT
  • 1 SPSK FINTHAKKEDE PURLØG
  • 1 FED HVIDLØG
  • 1 1/2 RØDLØG
  • 1 DL VINEDDIKE
  • 1 DL HVIDVIN
  • 1 DL VAND
  • 2 SPSK SUKKER
  • 2 MOZZARELLAOST
  • OLIVENOLIE
  • SALT OG PEBER

INSTRUKTIONER

  1. Hæld hvededmelet ud på køkkenbordet og lav en lille fordybning i midten af melet. Hæld vand og olivenolien ud i fordybningen og hånd-ælt dejen til den har en god fast, let klæbende konsistens .
  2. Bland de finthakkende purløg samt det fintsnittede hvidløgsfed i farsen.
  3. Brun kødfarsen på en pande.
  4. Tilsæt spinaten, og steg videre, indtil vandet i spinaten er dampet af.
  5. Skær løget i skiver og bland med 2 spsk olivenolie, salt og peber.
  6. Blad vineddike, hvidvin, vand og sukker i en tykbundet kasserolle og opvarm blandingen til sukkeret er forsvundet.
  7. Steg rødløgene på en pande uden de tager farve. Tilsæt derpå 1/2 dl af vineddikeblandingen og lad det koge ind. Tilsæt derefter en 1/2 dl til og gentag, indtil løgene er bløde.
  8. Smør et ovnfast fad med olie.
  9. Rul dejen ud på køkkenbordet – husk den skal være meget tynd og læg den i fadet (der skal hænge dej ud over kanten).
  10. Fordel kødfars, rødløg, og mozzarella som er delt i stykker ud over den udrullede dej.
  11. Fold dejkanterne ind over tærten, så den dækker fyldet men efterlad et hul i midten.
  12. Bag tærten i ovnen ved 225 C i 12-15 min (200C ved varmluft).
  13. Tag den ud af ovnen, lad den hvile i 5-10 min og server på et fladt serveringsfad.

Related Articles

Læg en kommentar